Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 13:17

Αριστερή Πλατφόρμα: "Ο Τσίπρας να αποσύρει την συμφωνία"

Γράφτηκε από την

Να αποσύρει τη συμφωνία - βάση για τρίτο μνημόνιο και να επιστρέψει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση η Αριστερή Πλατφόρμα με κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα iskra, όπου αναλύονται οι επιπτώσεις των πρώτων μέτρων 

Ως βάση για ένα τρίτο μνημόνιο χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τους εταίρους η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την Κυβέρνηση να την αποσύρει επειγόντως με άρθρο που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελιδα της πλατφόρμας iskra.gr.

"Αυτό το νόημα του δικού μας όχι στη Βουλή, ένα όχι που ανοίγει θετική προοπτική: αυτήν που επιτρέψει την επιστροφή της κυβέρνησης του Σύριζα στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, στους αντίποδες κάθε είδους μνημονιακής πολιτικής" επισημαίνεται στο άρθρο όπου παρατίθενται αναλυτικά οι εκτιμώμενες συνέπειες των πρώτων μέτρων της συμφωνία η οποία είναι "υφεσιακή, αντιαναπτυξιακή, επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες, δεν προσφέρει καμία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους και βάζει τη χώρα σε καθεστώς εποπτείας και εξάρτησης νεοαποικιακού τύπου".

"Η λεόντεια και αποικιακού χαρακτήρα συμφωνία θα οδηγήσει σε νέο Μνημόνιο, το οποίο θα είναι ακόμη σκληρότερο και θα απαιτήσει νέες διαπραγματεύσεις. Δεν πρόκειται για ‘τακτικό ελιγμό’, ή ‘κερδισμένο χρόνο’ που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση Σύριζα να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές τομές στο εσωτερικό. Ο έλεγχος από πλευράς δανειστών θα είναι χωρίς προηγούμενο και δεν θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελαφρύνει το βάρος στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, ούτε να προχωρήσει σε μέτρα κατά της διαφθοράς και διαπλοκής. Ακόμη μικρότερο περιθώριο θα υπάρχει για τομές στο κράτος, τους θεσμούς και τα ΜΜΕ μέσα στο νεοαποικιακό πλαίσιο του νέου μνημονίου.

Η κυβέρνηση Σύριζα οφείλει να αποσύρει τη συμφωνία και να επιστρέψει στο πρόγραμμα με το οποίο ο Σύριζα κέρδισε τις εκλογές και το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου. Το μνημόνιο και η υπερλιτότητα δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει εναλλακτική πορεία, η οποία όμως απαιτεί ρήξη με το ασφυκτικό και εκβιαστικό πλαίσιο της ΟΝΕ. Ο Σύριζα πρέπει αμέσως να σχεδιάσει τη νέα πορεία για τη χώρα, την κυβέρνηση και το κόμμα", καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: news247.gr