Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 22:36

Υπογραφές κατά εσωκομματικών εκλογών στις 30 Αυγούστου συγκεντρώνουν βουλευτές της ΝΔ

Γράφτηκε από την
Υπογραφές κατά εσωκομματικών εκλογών στις 30 Αυγούστου συγκεντρώνουν βουλευτές της ΝΔ

Την ώρα που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει πως η πολιτική επιτροπή πρέπει να αποφασίσει εφόσον υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν, βουλευτές υπογράφουν κείμενο που θα καταθέσουν στη συνεδρίαση της Παρασκευής, συμφωνώντας με την παράταση της θητείας του.

 

Υπογραφές κατά της διεξαγωγής εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 30 Αυγούστου συγκεντρώνουν στο περιθώριο της ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κυρίως καραμανλικών αναφορών.

Μία κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της πίεσης προς το Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραμείνει στην ηγεσία (χωρίς να προσδιορίζεται πάντως ο χρόνος) και να μην οδηγήσει το κόμμα άμεσα σε εσωκομματικές διαδικασίες εξαιτίας των αντιδράσεων ορισμένων σαμαρικών, φιλελεύθερων και σκληρών δεξιών στελεχών στο σενάριο παραμονής του μέχρι το τακτικό συνέδριο.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί ήδη περίπου 40 υπογραφές και η διαδικασία συνεχίζεται, με στόχο το κείμενο να κατατεθεί στην πολιτική επιτροπή του κόμματος την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές με το κείμενο αυτό τονίζουν την ανάγκη ομαλότητας και σταθερότητας και επισημαίνουν ότι η Ν.Δ δεν έχει την πολυτέλεια εκκίνησης αυτή τη στιγμή διαδικασιών που θα την εμποδίσουν να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση. Σημειώνουν επίσης ότι η Ν.Δ δεν πρέπει να μπει στη δίνη προσωπικών στρατηγικών (αφήνοντας αιχμές κατά των δελφίνων που αντιδρούν στην παράταση της θητείας Μεϊμαράκη) και αναφέρουν ότι η πορεία του μεταβατικού προέδρου της Ν.Δ στην παράταξη εγγυάται πως θα οδηγήσει το κόμμα όπως πρέπει μέχρι την αλλαγή ηγεσίας.

Τη διαδικασία συλλογής υπογραφών ξεκίνησαν οι Απόστολος Βεσυρόπουλος και Μάνος Κόνσολας, ενώ στη διαμόρφωση του κειμένου συνέβαλε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και μεταξύ αυτών που ήδη έχουν υπογράψει συγκαταλέγονται οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νίκος Δένδιας, Κώστας Καραμανλής (βουλευτής Σερρών), Αλέκος Κοντός, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Δαβάκης, Κώστας Τασούλας κα.

Την ίδια ώρα πάντως που στο εντευκτήριο συλλέγονταν υπογραφές υπέρ της παραμονής του, ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία με δημοσιογράφους στο περιστύλιο επέμενε ότι από την ώρα που υπάρχουν στελέχη τα οποία διαφωνούν ανοιχτά με την παράταση της θητείας του, η πολιτική επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή διαδοχή στις 30 Αυγούστου. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος υποψήφιος σε αυτή την περίπτωση.

ΠΗΓΗ: news247.gr


NEWSLETTER