Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 14:49

Πρόβα τζενεράλε για τη νέα διώρυγα του Σουέζ, 148 χρόνια μετά την πρώτη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρόβα τζενεράλε για τη νέα διώρυγα του Σουέζ, 148 χρόνια μετά την πρώτη

Υπό ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, τρία μεταφορικά πλοία διέσχισαν δοκιμαστικά τη νέα διώρυγα του Σουέζ το Σάββατο, εν όψει των «εγκαινίων» που θα διεξαχθούν στις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena.Οι εργασίες για τη διάνοιξη της νέας διώρυγας, η οποία τίθεται σε λειτουργία 148 χρόνια μετά την πρώτη, πραγματοποιήθηκαν πολύ γρήγορα, με στόχο να αποφέρει έως και 15 δισ. δολάρια στα ταμεία του αιγυπτιακού κράτους έως και το 2023. Η υπάρχουσα διώρυγα αποφέρει περίπου 5 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Με το νέο κανάλι οι Αρχές ευελπιστούν να λύσουν σημαντικά προβλήματα, κυρίως όσον αφορά την καθυστέρηση της διέλευσης. Ειδικότερα, η νέα διώρυγα, η οποία άρχισε να κατασκευάζεται μόλις πριν από έναν χρόνο και έχει κοστίσει περίπου 8 δισ. δολάρια, θα είναι διπλής πλεύσης και θα επιτρέπει τη διέλευση μεγαλύτερων πλοίων.

Μάλιστα, αναμένεταινα περιοριστεί σημαντικά και ο χρόνος διέλευσης, από τις 22 ώρες που είναι σήμερα, στις μισές, γεγονός που θα το καταστήσει «πρωταθλητή» στην κατηγορία του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αιγυπτιακών αρχών.

Πηγή: tanea.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER