Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 12:57

Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Τουρνουά Γκολφ στην Costa Navarino

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς γήπεδο «The Dunes Course» των ξενοδοχείων της Costa Navarino, στην Πύλο της Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, για έκτη χρονιά, το διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines ProAm.

Πρόκειται για τον προορισμό που έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και αποτελεί έργο ζωής του εμπνευστή και δημιουργού Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, στου οποίου τη μνήμη ήταν αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση.
Το επιτυχημένο τουρνουά της AEGEAN, που συγκέντρωσε παίκτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από 14 χώρες του κόσμου εκτός της Ελλάδος, διεξήχθη επί τρεις ημέρες στο διεθνών προδιαγραφών και 18 οπών γήπεδο The Dunes Course, το πρώτο signature γκολφ στην Ελλάδα, το οποίο σχεδίασε ο πρωταθλητής του γκολφ Bernhard Langer σε συνεργασία με την European Gold Design, και έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων του μόλις πέρυσι, στην έναρξη του 5ου AEGEAN AIRLINES Pro-Am.  Τo υψηλό ποιοτικά γήπεδο γκολφ, σε συνδυασμό με τη μαγευτική τοποθεσία ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, με τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων Romanos The Luxury Collection Resort και The Westin Resort του Navarino Dunes αλλά και το μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον της ευρύτερης περιοχής, συνετέλεσαν ώστε το  “6ο Aegean Airlines Pro-Am”  να έχει περισσότερο πάθος και θέαμα από ποτέ.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το τουρνουά διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα των  PGAs της Ευρώπης και του PGA της Ελλάδας, καθώς και με την ένθερμη υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.
Το φετινό τουρνουά, το οποίο διεξήχθη από 1 έως 4 Ιουνίου 2011,  τίμησαν με τη συμμετοχή τους 45 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες παίκτες. Παίκτες από 14 χώρες συμμετείχαν στο φετινό τουρνουά διεκδικώντας σε επαγγελματικό επίπεδο το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Μετά από έντονο ανταγωνισμό, νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών του “6ου Aegean Airlines Pro-Am” αναδείχθηκε ο Ιταλός Nicolo Gaggero.  Στην κατηγορία των ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα “Lamborghini GC”, με τον επαγγελματία παίκτη Zeke Martinez, ενώ δεύτεροι ήρθαν η ομάδα του  “Glyfada Golf  Club” με τον επαγγελματία παίκτη Αδάμ Σοφρώνη.

Το σημαντικό χρηματικό ποσό των 62.000€ μοιράστηκε στους 45 PGA επαγγελματίες, ενώ δόθηκαν αξιόλογα έπαθλα – δώρα στους ερασιτέχνες. Ο πρώτος στην κατάταξη επαγγελματίας έλαβε το «Τρόπαιο Aegean Airlines Pro-Am», μαζί με μια επιταγή  €7,000!
Όπως κάθε τουρνουά “Aegean Airlines Pro-Am” έτσι και το φετινό, συνέδεσε το όνομά του με έναν κοινωφελή σκοπό.  Σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό τουρνουά δώρισε το ποσό των  10,000€ στο Navarino Foundation. To Navarino Foundation έχει ως στόχο την ανάπτυξη πάσης φύσεως δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας και ιδίως στην καθιέρωση και προβολή της περιοχής αυτής ως προτύπου τουριστικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού μεσογειακού προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο χαιρετισμό του προς τους υψηλούς προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του “6ου Aegean Airlines Pro-Am” και Πρόεδρος της Aegean Airlines, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, βαθιά συγκινημένος αφιέρωσε το φετινό τουρνουά στη μνήμη του εμπνευστή και δημιουργού της Costa Navarino, Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους «αγκάλιασαν» το 6ο Aegean Airlines ProAm, συμβάλλοντας με τις προσπάθειές  τους στην επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης. Παράλληλα, τόνισε, ότι η Aegean Airlines, ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς, αποφασιστική και ώριμη,  συνεχίζει να εργάζεται για την ενδυνάμωση του αθλήματος στην Ελλάδα, θεωρώντας το σημαντικό «εργαλείο» αθλητικής, οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, ώστε το γκολφ να κατακτήσει  εξέχουσα θέση στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

Ο Πρόεδρος της Aegean Airlines, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνα Μπέη, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., κ. Νικόλας Κανελλόπουλος και ο Διευθ. Σύμβουλος της TEMES κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος στο επίσημο δείπνο της τελετής λήξης, απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.

Το “1ο Aegean Airlines Pro-Am” διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την  Aegean Airlines το 2006, ως μια πρωτότυπη ιδέα για ένα πρωτοποριακό για την εποχή του αθλητικό γεγονός γκολφ στην Ελλάδα. Το τουρνουά αυτό υλοποιήθηκε, σύμφωνα με διεθνή οργανωτικά πρότυπα και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες παίκτες από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και άλλα μέρη του κόσμου.  Έξι χρόνια αργότερα, το  “6ο Aegean Airlines Pro-Am” έχει, πλέον, εδραιωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά γκολφ στην ετήσια ατζέντα των PGAs της Ευρώπης, ανάμεσα σε άλλα καθιερωμένα, εξέχοντα αθλητικά γεγονότα. Είναι γεγονός ότι η Aegean Airlines συστηματικά στοχεύει στην εξοικείωση των Ελλήνων με το άθλημα του γκολφ, προωθώντας την κουλτούρα του αγωνίσματος, τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες γύρω από αυτό, με σκοπό να ενισχύσει τον τουρισμό και την Ελληνική οικονομία.Από το Γραφείο Τύπου της Διοργάνωσης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER