Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 20:06

Ιστιοπλοϊκό 3ημερο “Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιστιοπλοϊκό 3ημερο “Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια”

Με επιτυχία τελείωσε η διοργάνωση του ιστιοπλοϊκού 3ημέρου που για 11η χρονιά οργανώνει ο ΑΙΟΛΟΣ Καλαμάτας για να τιμήσει την μνήμη του δωρητού του Γεωργίου Καρέλια.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν 13 σκάφη από 4 συλλόγους με 78 αθλητές πλήρωμα που κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 11/6 και τερμάτισαν την Δευτέρα 13/6 ολοκληρώνοντας τις τρείς ιστιοδρομίες που είχαν προγραμματιστεί.
Η 1η ιστιοδρομία εκκίνησε από την Καλαμάτα στις 13.00 το μεσημέρι και με δύσκολες καιρικές συνθήκες τα σκάφη τερμάτισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του ισχυρού στην Κορώνη καλύπτοντας τα 15 ναυτικά μίλια της ιστιοδρομίας. Κατά την διάρκεια της ιστιοδρομίας εγκατέλειψε για λόγους ασφαλείας το σκάφος BLUE LINE με ζημιά στην ιστιοφορία του. Νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας ήταν κατά σειρά τα σκάφη ΣΟΦΙΑ Κ, ΜΑΚΕΔΩΝ & GTI ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ. Το βράδυ του Σαββάτου τα σκάφη διανυκτέρευσαν στην Κορώνη.
Η 2η ιστιοδρομία εκκίνησε από την Κορώνη το πρωί ώρα 12.00 της Κυριακής 12/6 και με ακόμη πιο δύσκολές καιρικές συνθήκες (βορειοδυτικός άνεμος που έφτανε και ξεπερνούσε σε ταχύτητα τα 30 μίλια) τα σκάφη και τα κατάκοπα πληρώματά τους τερμάτισαν στην Φοινικούντα το απόγευμα της ίδιας διανύοντας τα επόμενα 15 ναυτικά μίλια. Νικητές της δεύτερης ιστιοδρομίας ήταν κατά σειρά τα σκάφη EVI, ΗΛΙΟΧΑΡΗ & ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Το βράδυ τα σκάφη διανυκτέρευσαν στην Φοινικούντα.
Την Δευτέρα το πρωί στις 11.00 μπροστά από την παραλία της Φοινικούντας δόθηκε η εκκίνηση της 3ης και τελευταίας ιστιοδρομίας με προορισμό την Καλαμάτα αποστάσεως 30 ναυτικών μιλίων. Τα σκάφη κάλυψαν την απόσταση αυτή με ευνοϊκό άνεμο και τερμάτισαν το απόγευμα της Δευτέρας στην μαρίνα της Καλαμάτας. Νικητές της τρίτης ιστιοδρομίας ήταν κατά σειρά τα σκάφη ΗΛΙΟΧΑΡΗ, EVI & ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΌΠΟΥΛΟΣ.
Νικητές της γενικής βαθμολογίας του 3ημέρου ήταν κατά σειρά τα σκάφη 1) ΗΛΙΟΧΑΡΗ 2) EVI και 3) GTI ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ.
Το Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Αιόλου θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER