Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 19:03

Χάλκινο μετάλλιο της Μπάκα στο Μεσογειακό Κύπελλο

Γράφτηκε από την

Επέστρεψε από τη Πάφο της Κύπρου η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Μπάκα Βασιλική – Σταυρούλα η οποία αγωνίστηκε για δεύτερη φορά με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας στο Μεσογειακό Κύπελλο (Comen Cup) όπου έγινε το Σαββατοκύριακο 25-27/6.
Η κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο στα 4 χ 100 Μ.Ο.
Η Μπάκα συμμετείχε στα 100 ΕΛ την 1η αγωνιστική, όπου ένα λάθος στην εκκίνηση τη στέρησε τη δυνατότητα να ανέβει στο βάθρο, με χρόνο 1’00’’43. Στο τέλος της 1ης αγωνιστικής όμως άντεξε στη πίεση της Ισραηλινής κολυμβήτριας χαρίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στην Ελληνική ομάδα πίσω από τις ομάδες της Γαλλίας και της Ιταλίας. Ο χρόνος της Ελληνικής ομάδας 4’34’’41 και αγωνίστηκαν οι: Τσιάκα Αλεξάνδρα, Μαυρατζά Αγγελική, Ράδου Μαριάνθη, Μπάκα Βασιλική.
Στη 2η αγωνιστική όπου κατέκτησε τη 4η θέση ο χρόνος της Ελληνικής ομάδας 9’14’’27. Με την ελληνική ομάδα κολύμπησαν οι: Μουσλέχ Λυδία, Μοίρα Περσεφόνη, Σιατερλή Βαρβάρα και Μπάκα Βασιλική – Σταυρούλα.
Τη 4η αγωνιστική η Μπάκα συμμετείχε στα 200 ΕΛ όπου κατετάγη 8η με νέο ατομικό ρεκόρ 2’11’’69. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν από τις μικρότερες σε ηλικία κολυμβήτριες (12 χρονών) και συναγωνιζόταν 14χρονες αθλήτριες.
Ευχαριστημένος από τη προσπάθεια της Καλαματιανής κολυμβήτριας δήλωσε και ο προπονητής της Στάθης Μπακολιάς, όπου μαζί με τον Τάσο Τασκούδη της Νεάπολης Θεσσαλονίκης ήταν οι προπονητές της Εθνικής Ομάδας στη Πάφο.
Η Βασιλική σε αυτή τη περίοδο του προφορμαρίσματος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού κάτω από το βαρύ πρόγραμμα των προπονήσεων πέτυχε ένα ατομικό ρεκόρ στα 200 ΕΛ, ενώ και στις υπόλοιπες κούρσες οι χρόνοι ήταν κοντά στα ρεκόρ της. Σίγουρα πρέπει να ξεκουραστεί γιατί ακολουθούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών 12-14/7 στην Αθήνα, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στη Τραπεζούντα στις 25-27/7 και το Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στις 10-12/8 στην Αθήνα. Γι’ αυτό το λόγο στη Θερινή Ημερίδα Ορίων που θα γίνει στη πόλη μας 2-3/7 η Βασιλική δεν θα φορτωθεί με πολλά αγωνίσματα μιας και η ξεκούραση ώστε να ανακάμψει ο οργανισμός της από τα συνεχή ταξίδια και τους αγώνες κρίνεται απαραίτητη. Όσο για την Ελληνική ομάδα όλα τα παιδιά αν και βρίσκονται σε μια περίοδο που προετοιμάζονται για τα Θερινά Πρωταθλήματα και δεν είχαν τη δυνατότητα να φορμαριστούν για το Comen Cup έκαναν πολύ καλές κούρσες κατακτώντας 6 μετάλλια ως εξής: 1 χρυσό με το Χρήστο Μουζά στα 400 Μ.Α., 2 αργυρά εκ των οποίων το 1 με το Κοντιζά Μιχάλη στα 100 ΥΠ και το άλλο με την Αγγελική Μαυρατζά στα 200 ΠΡ και 2 χάλκινα εκ των οποίων το 1 με τη Σιατερλή Βαρβάρα στα 200 ΠΡ και 1 στα 4 χ 100 Μ.Ο. κορίτσια.
Η βαθμολογία των κοριτσιών έχει ως εξής:
1) Ιταλία
2) Γαλλία
3) Ισραήλ
4) Ελλάδα
Η βαθμολογία των αγοριών έχει ως εξής:
1) Γαλλία
2) Ιταλία
3) Ισραήλ
4) Ελλάδα
Στη γενική είναι:
1) Ιταλία
2) Γαλλία
3) Ισραήλ
4) Ελλάδα

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΚ


NEWSLETTER