Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 12:48

Ο Στρατής Σαραντάκος στο "MONEY SHOW Athens 2011"

Γράφτηκε από την
Ο Στρατής Σαραντάκος στο "MONEY SHOW Athens 2011"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις 16-17 Δεκεμβρίου  πραγματοποιήθηκε  για 9η χρονιά το “MONEY SHOW ATHENS 2011” στο ξενοδοχείο HILTON. Η εταιρία Nuntius ΑΕΠΕΥ οργάνωσε ημερίδα προς το επενδυτικό κοινό με θέματα «Απλά μαθήματα τεχνικής ανάλυσης» με ομιλητή τον Τεχνικό Αναλυτή κ. Ιωάννη Κιρκιμπολάκη, καθώς και «Η νέα Χρηματοπιστωτική Τάξη Πραγμάτων σε Ομόλογα και επενδύσεις σταθερού εισοδήματος» με τον Χρηματιστηριακό Τεχνικό Αναλυτή και αρθογράφο στο www.xrimanews.gr κ. Στράτη Σαραντάκο. Την ημερίδα συντόνισε ο Πρόεδρος της εταιρίας Nuntius και Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ (Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών) κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.
Ο κ. Σαραντάκος έκανε την παρουσίαση που επιμελήθηκε ο Επικεφαλής Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής και αρθογράφος στο xrimanews.gr κ. Πάνος Παναγιώτου. Μέσα από την παρουσίαση αυτή, ακούστηκαν για πρώτη φορά πράγματα, όπως  ποιος είναι ο ρόλος της Ελλάδος μέσα στην Ευρωπαϊκή κρίση, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, τί συμβαίνει στην Αμερική μετά από την υποβάθμισή της και ποιοι είναι τελικά οι μεγάλοι νικητές και ηττημένοι αυτής της κρίσης.
Αίσθηση προκάλεσε στο κοινό η σύγκριση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης που επικρατούσε πριν από σχεδόν μια δεκαετία στην Αργεντινή, με την χρηματοπιστωτική κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις «αγορές» και τα ασφάλιστρα κινδύνου, η Ελλάδα αγγίζει το 100% πτώχευσης μέσα στην επόμενη πενταετία, ποσοστό το οποίο ανέρχεται στο 65% για Πορτογαλία και κοντά στο 50% για την Ιρλανδία, ενώ η Γαλλία έχει μία στις πέντε πιθανότητες να πτωχεύσει εντός της πενταετίας σύμφωνα με το νέο status quo που έχει διαμορφωθεί στις αγορές.
Χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από την σύγκριση ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών. Το 2014, οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες στο πλανήτη θα έχουν χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ 120% με την τάση να είναι αυξητική, όταν οι 20 μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες θα έχουν καταφέρει να μειώσουν το χρέος του κάτω από το 40% του ΑΕΠ.  Οι ρυθμοί ανάπτυξης για Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και Ρωσία θα παραμένουν αρκετά υψηλοί, τα ελλείμματα τους θα είναι κάτω από το 3%, και ο «Παλιός Κόσμος» θα υποβαθμίζεται, ενώ αντίστροφα  ο «Νέος Κόσμος» θα αναβαθμίζεται.
Πηγή: e-karavas.gr

Πολυμέσα


NEWSLETTER