Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 13:06

Βυθίζεται η γέφυρα που ενώνει δύο πόλεις στην Κόρινθο (φωτογραφίες-βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βυθίζεται η γέφυρα που ενώνει δύο πόλεις στην Κόρινθο (φωτογραφίες-βίντεο)

 

Οι λάντζες οδηγούν τα πλοία και μέχρι την ανύψωση… οι οδηγοί το απολαμβάνουν!

Η γέφυρα της Ποσειδωνίας βρίσκεται στα άκρα της Διώρυγας της Κορίνθου, απ' όπου ανοίγεται και ενώνει δύο πόλεις, την Κόρινθο με το Λουτράκι. Οι κάτοικοι των δύο πόλεων τη χρησιμοποιούν συχνά, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να οδηγήσουν αρκετά χιλιόμετρα κάνοντας τον γύρο.

Το όνομα της γέφυρας παραπέμπει σε τοπωνύμιο που σχετιζόταν με τη χαμένη Ατλαντίδα. Βυθίζεται μόνο όταν πρόκειται να περάσει από την διώρυγα κάποιο πλοίο προσφέροντας ένα απολαυστικό θέαμα σε όσους αναγκαστικά σταματούν.

Οταν βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το μέγιστο βάρος που αντέχει φτάνει σχεδόν τους τρεις τόνους και όταν βυθίζεται φθάνει περίπου τα 11 μέτρα. 

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

 

Σχόλια  

0 # Παναγιώτης 14-09-2019 14:50
Μνημείο στην έλλειψη οράματος. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν ολόκληρη η περιοχή αν κάτι αντίστοιχο υπήρχε στην Γερμανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο κτλ. Καταρχήν θα ήταν διπλάσια σε πλάτος, φουλ αξιοποιημενο για εμπορικους-τουρ ιστικους λόγους, δεν θα υπήρχε βυθιζόμενη γέφυρα να προκαλείται καθυστέρηση στην κυκλοφορία κτλ. Έχουμε μέλλον σαν χώρα να καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τα διαμάντια μας.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER