Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 21:12

Ξεφάντωμα υπό βροχή στο Καρναβάλι των Φούληδων (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

 

Ούτε η βροχή και οι άσχημες καιρικές συνθήκες μπόρεσαν να σταματήσουν το κέφι, τον χορό και την ευκαιρία για ξεφάντωμα στο καρναβάλι των Φούληδων που πραγματοποιήθηκε για 12η χρονιά στα Φιλιατρά χθες το μεσημέρι με πολλές συμμετοχές αρμάτων και γκρουπ μασκαράδων.

 

Στο επίκεντρο της σάτιρας βρέθηκε η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που την ακολουθούν, με τις τράπεζες και την εφορία. Φυσικά δεν έμεινε απέξω η προεκλογική περίοδος μαζί με τον νυν και όλους τους υποψηφίους δημάρχους και συνοδεία του πρωθυπουργού να παρελεύνουν. Επίσης παρέλασαν γνωστοί τραγουδιστές νυχτερινών μαγαζιών, εύθυμες χήρες, πειρατές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, με μασκαράδες κάθε ηλικίας να δίνουν το σύνθημα για διασκέδαση στο κοινό που παρακολουθούσε αψηφώντας την βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα.

Στην παρουσίαση των αρμάτων και της παρέλασης ήταν η δημοτική σύμβουλος, "ψυχή" του καρναβαλιού Παρασκευή Παντελάκη. Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τριφυλίας εξέπεμψε μήνυμα αισιοδοξίας, τονίζοντας ότι την χαρά και την διασκέδαση δεν μπορεί να την πάρει καμία οικονομική κρίση και υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή πολλών γκρουπ από την Κυπαρισσία δείχνει και την ομογενοποίηση που έχει καταφέρει ο δήμος ευχόμενος του χρόνου να είναι και από άλλες δημοτικές ενότητες. Στη συνέχεια απένειμε και τα βραβεία στα τρία καλύτερα γκρουπ όπως τα επέλεξε ο κόσμος και τα οποία ήταν: Πρώτο τα «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά» από τον ΜΕΣΚ και τον Δίωνα Κυπαρισσίας, δεύτερο «Οι πειρατές της Τριφυλιακής» από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών και τρίτο «Οι υποψήφιοι δήμαρχοι» από παρέα φίλων.

Κ.Μπ.

Δείτε φωτογραφίες από το φετινό καρναβάλι των Φούληδων στην έκθεση εικόνων (slideshow) που ακολουθεί παρακάτω