Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 12:54

Από στόματος «κοράκων»… Κορακάκη Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Από στόματος «κοράκων»… Κορακάκη Ι Γ. Μασσαβέτας

Εχει παραγίνει κωμική η τάση των πολιτικών, που μόνο πίκρες μας χαρίζουν με τα δικά τους «κατορθώματα», να σπεύδουν να συνοδεύσουν με ακατάσχετες δηλώσεις κάθε διάκριση, οποιουδήποτε αθλητή, αθλήτριας, ή ομάδας, που καταφέρνει να διακριθεί σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρακολουθώντας τους πανηγυρισμούς της όμορφης Ολυμπιονίκου από τη Δράμα, που μας πρόσφερε τη χαρά να ακούμε τον εθνικό μας ύμνο και να βλέπουμε την γαλανόλευκη να υψώνεται τιμητικώς, ήμουν απολύτως βέβαιος για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλώσεις από όλους τους «παράγοντες» του δημοσίου βίου μας.  

Τι σημασία έχει αν η νεαρή αθλήτρια της σκοποβολής δεν είχε στη διάθεσή της ένα καλό προπονητικό κέντρο, όπως είχε η Γερμανίδα ανταγωνίστριά της; Αν αντί για σοβαρή επαγγελματική εγκατάσταση είχε στη διάθεσή της μόνο μια… παράγκα, την οποία αμέσως έσπευσε να κατεδαφίσει ο δήμαρχος Δράμας; Οχι με το κίνητρο με το οποίο κατεδάφιζαν μέρος των τειχών τους οι ελληνικές πόλεις στην αρχαιότητα, για να τιμήσουν τους Ολυμπιονίκες τους, αλλά για να μην  κάνει το γύρο του κόσμου η αθλιότητα του παραπήγματος; 

Τι σημασία έχει αν ο δικαιολογημένα πανηγυρίζων πατέρας της, που είναι και ο προπονητής της, αυτός που διέκρινε το ταλέντο της και πίστεψε στις δυνατότητές της, δεν αναγνωρίζεται από τις «επίσημες αθλητικές αρχές», δηλαδή από την Ομοσπονδία της Σκοποβολής, ως προπονητής; Τώρα αυτοί οι «παράγοντες» συμμετέχουν ομοθυμαδόν στους πανηγυρισμούς. Και, βεβαίως, στις ακατάσχετες δηλώσεις.

«Καλοί μου άνθρωποι», που θα έλεγε και ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος, αφήστε μας να γιορτάσουμε αυτή την χαρά που μας πρόσφεραν το κορίτσι από τη Δράμα και ο πατέρας του, χωρίς να μας τη βγάζετε ξινή με τέτοιο καταιγισμό πομφολύγων. Κάντε εσείς καλά τη δική σας δουλειά, μπας και πετύχετε καμιά τιμητική διάκριση, αντί των αρνητικών ρεκόρ που καταγράφετε ως τώρα, στα… αθλήματα της ανεργίας, της παραγωγής νεόπτωχων και δυστυχισμένων, στην συνεχώς αυξανόμενη μετανάστευση των νέων, επειδή αισθάνονται ότι «δεν έχουν μέλλον σε τούτο τον τόπο» και αφήστε τους αθλητές να κάνουν το δικό τους καθήκον. 

Δεν έχουν ανάγκη από δηλώσεις. Αλλά από έργα. Που να μη μοιάζουν με την παράγκα της Δράμας. Ούτε με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004 που ρημάζουν, έχοντας μεταβληθεί σε σκουπιδότοπους.

Γ.Π. Μασσαβέτας

grgiorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER