Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 10:20

Μας θεωρείτε λαό «γκαγκά»; Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μας θεωρείτε λαό «γκαγκά»; Ι Γ. Μασσαβέτας

Διερωτώμαι κ. Πρόεδρε αν πράγματι τα θέλετε και τα λέτε κάποια πράγματα, αν τα πιστεύετε, ή αν απλώς θεωρείτε ως δεδομένο ότι απευθύνεσθε σε ένα λαό όχι μόνον αμνήμονα και λωτοφάγο, αλλά και άκριτο. Ενα λαό βυθισμένο σε κατάσταση πλήρους άνοιας. Σε κατάσταση… γκαγκά.

Σας ακούσαμε να μας διαβεβαιώνετε, εκεί από το επίσημο βήμα της ΔΕΘ, ότι: «Προστατεύουμε και αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία χωρίς λογικές ξεπουλήματος». Προφανώς θεωρείτε ως δεδομένο ότι κανένας Ελληνας δεν θυμάται τι λέγατε εσείς και το κόμμα σας, τα στελέχη σας, όταν, για παράδειγμα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ετοιμαζόταν να εκποιήσει το Ελληνικό, για περίπου 3 δισεκατομμύρια. Και είχατε, τότε, πράγματι δίκιο να φωνάζετε. Διότι η αντικειμενική αξία αυτής της έκτασης είναι πάνω από 18 δισεκατομμύρια. Μόνο που εσείς, τελικώς, την παραχωρήσατε για λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο. 

Αν αυτό δεν είναι «σκότωμα», «ξεπούλημα», «χάρισμα», τι είναι;

Προφανώς θεωρείτε ως δεδομένο ότι κανένας Ελληνας δεν θυμάται τι λέγατε εσείς και το κόμμα σας, τα στελέχη σας, όταν την ίδια περίοδο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ετοιμαζόταν να εκποιήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αντί περίπου 300 εκατομμυρίων. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω μια δήλωση του Γιώργου Σταθάκη: «Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης, την αποπληρωμή τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Ταυτόχρονα, οι όροι του διαγωνισμού για την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. περιλαμβάνουν και σκανδαλώδεις όρους που ευθέως τραυματίζουν το ελληνικό Δημόσιο, καθώς χαρίζονται στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του Δημοσίου αξίας ύψους κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης».

Και τι κάνατε τελικώς εσείς, όταν πήρατε την εξουσία; Εκεί που σας ξίνιζαν τα 300 εκατομμύρια, ξεπουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μόνο για 45!!!

Αν αυτό δεν είναι «σκότωμα», «ξεπούλημα», «χάρισμα», τι είναι;

Στέκομαι σε αυτό το σημείο επειδή και τα ποσά είναι τελικά, έχετε πια υπογράψει, και τα γραπτά από εκείνα που δηλώνατε άλλοτε υπάρχουν ως αδιάψευστοι μάρτυρες. Και όχι μόνον μάρτυρες. Αλλά και κριτές της αξιοπιστίας των σημερινών σας λόγων. Συνολικώς.

 Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER