Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 10:20

Τι κρίμα κ. Λάκη Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Τι κρίμα κ. Λάκη Ι Γ. Μασσαβέτας

Με ένα άρθρο-ποταμό 1.600 λέξεων, στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Λάκης Λαζόπουλος επιχειρεί να «αναλύσει» τη νέα πραγματικότητα στο τηλεοπτικό πεδίο. Αντί αναλύσεως όμως το κείμενό του όζει οσμή κυβερνητικής προπαγάνδας.

Και όπως συμβαίνει πάντοτε με τα προπαγανδιστικά κείμενα όλων των αποχρώσεων, καταφεύγει σε προκλητικώς αυθαίρετους συλλογισμούς, εμφανίζοντάς τους ως δεδομένα. 

Δείτε πώς παρουσιάζει το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ να προκαλέσει κοινωνικούς αυτοματισμούς εναντίον των δημοσιογράφων εκείνων που απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας, ξεπερνώντας ακόμη και την «ηθική» της αλητείας του Πολάκη:

«Είναι βαθιά η στεναχώρια όλων μας, εκεί στον Alpha. Ισως ακόμα μεγαλύτερη για αυτούς που ξεκίνησαν από τα πρώτα βήματα μέχρι τη σημερινή δύσκολη, πολύ δύσκολη συγκυρία. Σε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της εξαθλίωσης της χώρας έκλεισαν επιχειρήσεις, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και οι δημοσιογράφοι στο σύνολό τους συγκάλυπταν τις κυβερνήσεις, τα έβρισκαν όλα φυσιολογικά και όλα καλώς καμωμένα βαφτίζοντας τις απολύσεις ως μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές των μισθών και συντάξεων ως αναγκαίες θυσίες για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να έρθει η ανάπτυξη. Το τι έχει συμβεί το ξέρουμε».  

Προσέξτε το μέγεθος της αυθαιρεσίας: Οι δημοσιογράφοι στο σύνολό τους. Ούτε καν στην πλειονότητά τους. Ολοι στο ίδιο σακί. Οπως στα συνθήματα των «αντιεξουσιαστών» με το γνωστό «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Αυτή, δυστυχώς, είναι η μοίρα κάθε καλλιτέχνη που αποφασίζει, με οποιοδήποτε κίνητρο, να ενταθεί σε εξουσιαστικούς μηχανισμούς προπαγάνδας: Ο απόλυτος ευτελισμός. Ενας ευτελισμός που διαπερνά και τη γενικότερη πολιτική «ηθική» του πονήματος του κ. Λαζόπουλου. Ολα περί τον διαγωνισμό του κ. Παππά για τις άδειες των καναλιών είναι καθαγιασμένα, από την στιγμή που φέρανε πολλά λεφτά. «Είναι αναμφίβολα μεγάλο ποσόν, είναι αναμφίβολα επιτυχία». Τόσο…αριστερά κριτήρια. Οποιος πληρώνει καλά, μπορεί να πάρει και τη μάνα μας. 

Τι κρίμα κ. Λάκη. Ξεπεράσατε σε εμετικά προπαγανδιστικά επιχειρήματα ακόμη και τις αθλιότητες του Πολάκη, που για να καταστήσει… διαβλητή τη δημοσιογράφο που ενόχλησε τον Τσίπρα στη ΔΕΘ, έσπευσε να αναρτήσει φωτογραφίες της με Σαμαρά και Βενιζέλο. Και όταν εκείνη ανάρτησε ανάλογη φωτογραφία της με τον Τσίπρα, ο Πολάκης αποφάνθηκε ότι είναι… προϊόν μονταζιέρας. 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER