Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 13:22

Ενας Κύπριος θα μας σώσει! Ι Γιώργος Αρκουλής

Γράφτηκε από τον

 

Αν ανατρέξουμε στην πρόσφατη πολιτική ιστορία σχετικά με τον τομέα του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει περίπτωση να θυμηθούμε κάποιον υπουργό, υφυπουργό κ.λπ. που απέφυγε να φέρει προς ψήφιση νέο αθλητικό νόμο. Ο τελευταίος προέκυψε από τον εντιμότατο Σταύρο Κοντονή πριν από δεκαοκτώ μήνες περίπου, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για την σημερινή ανατριχιαστική κατάσταση που βιώνει το άθλημα με τα όσα συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Να το πω απλά: όλοι οι νόμοι είχαν πολύ καλό περιεχόμενο (και πρόθεση), αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν, επειδή δεν τους γούσταραν οι συμφεροντολόγοι μεγαλοπαράγοντες. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι υπουργοί με το που ανέλαβαν το πόστο φρόντισαν αμέσως να  καταργήσουν τον υπάρχοντα νόμο ως… ανενεργό (!), θεσπίζοντας νέα ήθη και ελπίζοντας σε ξεκαθάρισμα του σκοτεινού πλαισίου, βάζοντας στο περιθώριο κάθε πονηρό, καιροσκόπο ή διαπλεκόμενο.

Ιδού όμως που αυτό που επιτεύχθηκε από την Μεταπολίτευση και μετά, ήταν μια θεαματική τρύπα στο νερό. Οι παράγοντες από ύποπτοι, έφτασαν στο σημείο (Γκιζίκης και συντροφιά) να είναι υπόδικοι για κακουργήματα, με τον υπουργό να απειλεί και την ΕΠΟ να θωρακίζεται πίσω από το γελοίο επιχείρημα του ‘αυτοδιοίκητου’, προκειμένου να διατηρήσει να ελέγχει την διαιτησία (προφανώς μέσω των διαιτητών…), για την οποία γίνεται όλος ο καβγάς!

Και ενώ τα γήπεδα αδειάζουν με… μαθηματική πρόοδο, οι υποψήφιοι για την ανάληψη της νέας διοίκησης της ΕΠΟ πληθαίνουν επικίνδυνα (ενώ και κάποια παλαιά στελέχη που έχουν αποδοκιμαστεί, ξαναβγαίνουν στην επικαιρότητα, εισπράττοντας την ειρωνεία της αθλητικής αρθρογραφίας κυρίως μέσω του Διαδικτύου). 

Ετσι, φτάσαμε στο σημείο να καταφύγει το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρόβλημα στην παγκόσμια ομοσπονδία (ΦΙΦΑ), η οποία με απόφασή της, διόρισε ήδη διοικούσα επιτροπή υπό τον Κύπριο παράγοντα κύριο Κουτσοκούμνη! Είναι αληθινή ντροπή για όλους τους Ελληνες να ορίζεται δερβέναγας στα ποδοσφαιρικά του κάποιο στέλεχος από χώρα που θεωρείται ίσως η πλέον τζογαδόρικη στην Ευρώπη. Προσωπικά με προσβάλλει και όχι μόνο ως πράξη από την πλευρά της ΦΙΦΑ, αλλά και ως αντίδραση του υπουργού, ο οποίος -λέγεται ότι- εξέφρασε την ικανοποίησή του. Προφανώς θα πιστεύει πως με τους Κύπριους η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και το οικοδόμημα δεν θα θυμίζει στο εξής τις διάφορες παράγκες του παρελθόντος…

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, είναι πολύ πιθανό ο κ. Κουτσοκούμνης (τι όνομα!) θα επιλέγει τα στελέχη με τα οποία θα επανδρώσει την επιτροπή που θα διοικήσει ως το τέλος Μαΐου. Με στόχο να παραδώσει στους Ελληνες μια διοίκηση γηγενών αγγέλων, που θα προχωρήσουν με εναρμονισμένο καταστατικό κ.λπ. κ.λπ. Μέχρι τότε, ουδείς μπορεί να αποκλείσει νέα ‘ντου’ στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τις ημέρες και ώρες ορισμού των διαιτητών του πρωταθλήματος, ή πιθανές μαγκιές από φουσκωτούς και λοιπούς ευγενικούς ‘αγνώστους’ σε βάρος αθλητικών συντακτών σε διάφορα γήπεδα της χώρας. 

 

Αυτά και ευχές για καλή δουλειά (στον κ. Κουτσοκούμνη!)