Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 17:24

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Εργασίας Ι Αριστοτέλης Φράγκος

Γράφτηκε από την
Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Εργασίας Ι Αριστοτέλης Φράγκος

Κύριε υπουργέ,

Με σχετικό έγγραφό σας με ενημερώσατε πρόσφατα, όπως σίγουρα ενημερώσατε και πλείστους τόσους συνταξιούχους Ελληνες πολίτες, πώς και γιατί προβήκατε στις περικοπές συντάξεων των συνταξιούχων, εφαρμόζοντας τη ''χουντική'' τακτική.  

Βέβαια επικαλείστε, ως δικαιολογία, το χιλιοειπωμένο ''παραμύθι'' που χρησιμοποίησαν κατά καιρούς και όλοι οι προηγούμενοι ''βολευτικοί συνάδελφοί'' σας, ότι ''βρήκατε άδεια ταμεία'' και ως εκ τούτου αναγκαστήκατε για λόγους εθνικού συμφέροντος, όπως αφήνετε να νοηθεί, να επιλέξετε αυτούς τους ''Ηρώδιους ακρωτηριασμούς'' μισθών και συντάξεων, ειδάλλως θα κινδύνευε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.  

Κύριε υπουργέ, γνωρίζω την ακατάσχετη οικονομική ''αιμορραγία'' που ταλανίζει την Ελλάδα και το λαό της, από το 2009 μέχρι σήμερα. Αυτό σαν γεγονός δεν με αφήνει αδιάφορο ώστε να μεμψιμοιρώ και να αγανακτώ κατά της πατρίδας μου. Τουναντίον, θεωρώ πως είναι ηθικό χρέος μου, όπως και όλων των Ελλήνων, να την υπερασπιζόμαστε και να την προστατεύουμε ακόμα και με τη ζωή μας, οσάκις κινδυνεύσει από εχθρούς.  

Αρνούμαι όμως κάθετα να επωμισθώ τα ''επάρατα'' λάθη και τις ευθύνες, που για ίδιον όφελος διαπράξατε συνειδητά-ασυνείδητα όλοι ''εσείς'' οι δήθεν ''πατερούληδες'' του έθνους, με τις ''απυρόβλητες'' φοροδιαφυγές, τις επαίσχυντες ρεμούλες, τις προμήθειες και τις ''μαϊμούδες'' offshore. Με αποτέλεσμα να καταντήσει η άλλοτε τρανή Ελλάδα ''ζητιάνα'' του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Αυτό το πρότυπο κράτους δικαίου είχατε κατά νου να εφαρμόσετε στην Ελλάδα όταν δίνατε τις μεγαλόσχημες προεκλογικές υποσχέσεις στα κανάλια και στη Bουλή; Προφανώς ναι, και αυτό το βεβαιώνουν οι παντελώς αλλοπρόσαλλες και ''ατζαμίδικες'' ενέργειές σας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Καθότι όχι μόνο γίνατε κακόγουστοι μιμητές των προκατόχων σας και χαρακτηριστήκατε αναξιόπιστοι και περίγελος διεθνώς, αλλά ταπεινώσατε προσέτι και αμαυρώσατε την περηφάνιά μας ως λαό. 

Το λυπηρό είναι δυστυχώς κύριε υπουργέ, πως παρ' όλες τελικά τις δυσοίωνες συνθήκες που διέρχεται η χώρα, ''εσείς'' εξακολουθείτε χωρίς ίχνος ντροπής να παριστάνετε τους ''Μεσσίες'' και να ξεγελάτε το λαό με άδειες υποσχέσεις. Ποιος όμως να πιστέψει τις υποσχέσεις σας όταν δηλώνετε στην επιστολή σας, πως: ''Με την επερχόμενη άνοδο της οικονομίας θα υπάρξει άνοδος των συντάξεων'', όταν με τον ίδιο φαρισαϊκό τρόπο είχατε υποσχεθεί πως στο τέλος του 2015 θα είχατε επαναφέρει τον 13ο μισθό και το χριστουγεννιάτικο δώρο; 

Συνειδητοποιώντας τα ανωτέρω και κάνοντας χρήση ως Ελληνας πολίτης του αναφαίρετου δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου που μου παρέχει το δημοκρατικό πολίτευμά μας, παίρνω το θάρρος να απευθύνω προς εσάς και την κυβέρνησή σας δύο ερωτήματα. Λέω κυβέρνησή σας, διότι εξ αρχής διατηρούσα κάποιες αρνητικές επιφυλάξεις για τη φερεγγυότητά σας, πράγμα που σημαίνει πως δεν σας εμπιστεύτηκα την ψήφο μου.   

Ερώτημα πρώτο: Αφού κύριε υπουργέ, γνωρίζατε ήδη από πριν το οικονομικό χάλι της Ελλάδας, γιατί ''ξεσκίζατε'' τα ιμάτιά σας να αναλάβετε τη ''διακυβέρνηση ενός πλοίου που βυθιζόταν''; Μήπως η εμμονή σας να κυβερνήσετε την Ελλάδα ήταν μια της στιγμής θρασύδειλη φαντασίωση, την οποία ποσώς πιστεύατε πως θα πραγματωθεί και κατά συνέπεια αιφνιδιάστηκε και κυρίως παγιδεύτηκε η ανικανότητά σας στο τέλμα των μισαλλόδοξων πεποιθήσεών σας;   

Ερώτημα δεύτερο: Αν πράγματι είναι εθνικό καθήκον όλων των Ελλήνων να συνεισφέρουν για το καλό της πατρίδας, όπως υποστηρίζετε, τότε ο ''χρησμός ποίου μαντείου'' σας διαμήνυσε πως για να καταπολεμηθεί η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, σας δίνει το δικαίωμα να ''λεηλατείτε'' στην κυριολεξία κάθε φορά και από λίγο, α) τους πενιχρούς μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων, που με βάση τα στοιχεία της ιστοσελίδας www.news247.gr/eidiseis/oikonomia/me-684-eyrw αμείβονται, εάν και εφόσον έχουν πλήρη εργασία, με 684 ευρώ μικτά, ενώ στατιστικά  ευρίσκονται μισθολογικά στην 11η θέση από το σύνολο των χωρών της ΕΕ; β): Να κατακρεουργείτε ασύστολα τις συντάξεις πείνας των συνταξιούχων, που κυμαίνονται από 300 έως 882 ευρώ μικτά (βλέπε: www.iefimerida.gr/news/213871/posa). Ενώ οι δικές σας ''βολευτικές'' αμοιβές παραμένουν περιέργως προκλητικά υψηλές και εξοργιστικά ανέγγιχτες.   

Δηλαδή, ''εσείς'' κύριε υπουργέ με το πρόσχημα της βουλευτικής ασυλίας, εξαιρείτε τον εαυτόν σας από τις μισθολογικές περικοπές, όταν αμείβεστε με τον εξωφρενικά προκλητικά μισθό των 20.000 ευρώ (για την ακρίβεια 20.329 ευρώ) μηνιαίως και δεν σας κατατρέχουν οι Ερινύες, όταν ''πετσοκόβετε'' ανηλεώς τους μισθούς και τις συντάξεις ενός λαού που ανεβοκατεβαίνει καθημερινά ''Γολγοθάδες'';  

Μην βιαστείτε να με διαψεύσετε για τα αναφερόμενα. Διαψεύστε το ''Έθνος'', όπου στην ιστοσελίδα του (www.ethnos.gr/politiki/20_000_misthos_tou_bouleuti_63684831/) παραθέτει λεπτομερώς τα ακόλουθα: 

Ο πραγματικός μισθός των Ελλήνων βουλευτών αναλύεται:

1. ευρώ 8.000 για βουλευτική αποζημίωση

2.      ''    4.000 για επιστημονικούς συνεργάτες 

3.      ''    2.263 για επίδομα οργάνωσης γραφείου 

4.      ''    1.100 για συμμετοχή σε επιτροπές

5.      ''    1.000 για Ι.Χ. (leasing)

6.      ''    1.000 για επίδομα ενοικίου (βουλευτών επαρχίας)

7.      ''     983 για σταθερά τηλέφωνα

8.      ''     960 για αεροπορικά εισιτήρια (βουλευτών επαρχίας)

9.      ''     473 για έξοδα κίνησης (καύσιμα)

10.    ''     350 για ΕΟΠΥΥ 

11.     ''     200 για κινητά τηλέφωνα

Σύνολο  €  20.329 

Κλείνοντας κύριε υπουργέ την παρούσα επιστολή μου, παραθέτω προς ενημέρωσή σας και προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, μια πρόσθετη λίστα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.akous.gr/post.asp?nid=11390 με τους μισθούς που λαμβάνουν οι συνάδελφοί σας βουλευτές στα κράτη της ΕΕ και ''ο νοών νοείτω''. 

1. Στην Ιταλία 11.703 ευρώ

2. Στη Γερμανία 7.668 ευρώ

3. Στη Γαλλία 7.100 ευρώ

4. Στο Βέλγιο 6.369 ευρώ

5. Στην Αυστρία 4.080 ευρώ

6. Στη Βουλγαρία 1.126 ευρώ

 

Με τιμή, 

Αριστοτέλης Φράγκος


NEWSLETTER