Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 13:29

Αφού σας χαλάει, τι την θέλετε την εξουσία; Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Αφού σας χαλάει, τι την θέλετε την εξουσία; Ι Γ. Μασσαβέτας

Κάποιου είδους ιός πρέπει να έχει κτυπήσει τον ευρύτερο χώρο της «ριζοσπαστικής Αριστεράς», της εντεύθεν του ΚΚΕ, ως παρενέργεια της έκθεσής της στην εξουσία. Κάποιος ιός που προκαλεί απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και ασυνάρτητα παραληρήματα χωρίς κανέναν ειρμό. 

* Η «Αυγή», επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται με δυο άρθρα κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κυρίως λόγω της αξίωσής του να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ο Νίκος Φίλης, που υπήρξε και διευθυντής της εφημερίδας. Πάρτε ένα μικρό δείγμα από το ένα άρθρο:

"Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής Ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την «πνευματική» του Σεραφείμ, του Ανθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάστασή της στο άμεσο μέλλον".

Το καταλαβαίνουν αλήθεια ότι αυτό το «φτύσιμο», πάει κατευθείαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού τους, αφού εκείνος είναι που αποδέχτηκε να ικανοποιήσει τις όποιες αξιώσεις της κατεστημένης ιεραρχίας; Εκείνος έκανε το αλλοτινό «Αντώνη, έγραψες ιστορία» σε «Νίκο, χαιρέτα μας». 

* Ο Αλέκος Αλαβάνος, προκάτοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέντοράς του, που τον προώθησε ως διάδοχό του, σε ομιλία του στη Νέα Σμύρνη, σε εκδήλωση της κίνησής του, που συνεργάζεται πια με την Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη, παραλλήλισε τον σημερινό πρωθυπουργό με τον Σπύρο Μαρκεζίνη:

"Χρησιμοποίησαν τον χουντικό πρωθυπουργό πρώην αρχηγό του κόμματος των Προοδευτικών για τη νομιμοποίηση της χούντας. Χρησιμοποιούν τον σημερινό πρωθυπουργό από την Αριστερά για τη νομιμοποίηση της τρόικας.

Χρησιμοποίησαν τον πρώτο για την εξαπάτηση του δημοκρατικού κόσμου. Χρησιμοποιούν τον δεύτερο για την εξαπάτηση του αριστερού κόσμου της χώρας, του πιο ατίθασου, αγωνιστικού και ριζοσπαστικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας".

Λες και έπαθε επιλεκτική αμνησία και δεν θυμάται ποιος επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα, πρώτα για γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, για υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και τελικώς για πρόεδρο του κόμματος. 

Φοβάμαι πως δεν αρκεί μια θεραπεία με κινίνα. Αφού σας χαλάει, τι την θέλετε την εξουσία;

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER