Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 12:58

Το έχουν για κρυφό καμάρι!!! | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Το έχουν για κρυφό καμάρι!!! | Γ. Μασσαβέτας

 

Μπα; Το καταλάβατε επιτέλους εκεί στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο και καμία πρόθεση να στήσει τις πρόωρες κάλπες που του ζητάτε;

Καιρός ήταν να διαβάσουμε μια τέτοια εκτίμηση, που περιέχεται στην ανακοίνωσή σας για την επιμονή της κυβέρνησης να κρατεί… μυστική την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία ανέλαβε δεσμεύσεις που ικανοποίησαν τους δανειστές: «Οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια. O κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν θα διστάσει να υπογράψει ό,τι του ζητηθεί για να καθυστερήσει την αναμέτρηση με τη λαϊκή ετυμηγορία». 

Ε, αφού το καταλάβατε, αλλάξτε… δίσκο. Διότι ακούγεται πλέον το…γρατζούνισμα από τη βελόνα που κόλλησε στο «εκλογές εδώ και τώρα». Οπερ, μαζί με την άλλη κολλημένη βελόνα του Βασίλη Λεβέντη, όστις κάθε μέρα ζητεί τον σχηματισμό «οικουμενικής» κυβέρνησης, ως πανάκεια που θα λύσει όλα τα προβλήματα, συγκροτούν μια χορωδία… κακοφωνίας.

Κατά τα λοιπά, αυτό που παρακολουθούμε σχετικώς με την εν λόγω επιστολή, συνιστά μια ακόμη παράσταση «αριστερού» θεάτρου κακής ποιότητας. Αντί η κυβέρνηση να δώσει την επιστολή στη δημοσιότητα, να γνωρίζουμε όλοι ποιες είναι ακριβώς οι δεσμεύσεις που ανέλαβε, βάζοντας την ουρά στα σκέλια μετά τους θριάμβους για τις «παροχές», μας σερβίρει ένα ακόμη «non paper». Κακή παράσταση, το πρώτο μέρος της οποίας ήταν οι λεονταρισμοί που διοχετεύονταν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι τάχα «δεν πρόκειται να υπογράψει καμία επιστολή» ο κ. Τσακαλώτος. 

Ζούμε στην εποχή που τίποτε δεν μένει κρυπτόν υπό τον ήλιον. Αρα κάποια στιγμή όλο και από κάπου θα διαρρεύσει το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής με την οποία η «ζόρικη» κυβέρνησή μας θα καταστεί «δηλωσίας». Εκείνο που παραμένει ακόμη ασαφές είναι το πόσο πράγματι θα μας κοστίσουν αυτοί οι θεατρινισμοί. Κυρίως δε πόσο θα κοστίσουν στους ατυχείς πρεσβύτες, τους συνταξιούχους, με την ένδεια και τις ανάγκες των οποίων η κυβέρνηση παίζει αυτό το θέατρο «αριστερής» φιλανθρωπίας.

Διότι δυστυχώς επί των κεφαλών των συνταξιούχων θα πέσει ό,τι τους λείψει από τους λογαριασμούς που κάνουν. Ο… γενναιόδωρος «δότης» ήταν για μια και μόνη φορά (σε αυτό δεσμεύεται η κυβέρνηση), ενώ ο «κόφτης» θα είναι για κάθε μήνα. Και του χρόνου με υγεία. 

Γ. Π. Μασσαβέτας

 

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER