Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 16:32

Η Αντουανέτα πήρε μεταγραφή στην Αριστερά | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από την
Η Αντουανέτα πήρε μεταγραφή στην Αριστερά | Γ. Μασσαβέτας

Ομολογώ ότι έσφαλα, τόσες δεκαετίες απορρίπτοντας τις εξ απωτάτης Ανατολής προερχόμενες θεωρίες περί μετεμψυχώσεως. Το βλέπω τώρα πεντακάθαρα, ότι η μετεμψύχωση είναι υπαρκτή. Εν δράσει και εν εξελίξει. Ακούω την φωνή της Μαρίας Αντουανέτας, από στόματος ελληνικού τε και «αριστερού». Κοιτάζω προσεκτικότερα και βλέπω ότι εκπορεύεται εκ σώματος πλαδαρού, πλην ισχυρού. Η Μαρία Αντουανέτα, με το «παντεσπάνι» της, πήρε, διά μετεμψυχώσεως, μεταγραφή. Τώρα στεγάζεται στο σώμα του Αλέκου Φλαμπουράρη. 

Ο «σύντροφος» Αλέκος, όπως και η Αντουανέτα δεν συμφύρεται εκεί που είθισται να συχνάζει το πόπολο. Δεν κατεβαίνει στις λαϊκές αγορές. Οπότε είναι εύκολο πλέον να διαπιστώνει ότι μεταξύ των επιτευγμάτων της κυβέρνησης της οποίας μετέχει, και του πρωθυπουργού τον οποίο «καθοδηγεί», είναι και η εξαφάνιση εκείνων οι οποίοι έψαχναν στα σκουπίδια για να βρουν τροφή. Πάνε, χάθηκαν αυτές οι εικόνες, μας… ενημερώνει. Τις εξαφάνισε η «για πρώτη φορά Αριστερά». 

Εσείς και εγώ γνωρίζουμε βεβαίως ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Οτι εξακολουθούμε να βλέπουμε συνάνθρωπους μας να σκαλίζουν τους κάδους απορριμμάτων για να βρουν κάτι να φάνε, κάτι να συντηρηθούν. Οι δε τυχερότεροι ίσως βρουν και κάποιο ρούχο, η οτιδήποτε άλλο αναγκαίο για «να τα βγάλουν πέρα». 

Εσείς και εγώ γνωρίζουμε ότι την ημέρα που λειτουργεί η λαϊκή αγορά στη γειτονιά μας, δεκάδες άνθρωποι, κυρίως γερόντισσες και γέροντες, περιμένουν το «σχόλασμα» της λαϊκής για να επιπέσουν επί των καταλοίπων, να μαζέψουν λαχανικά και φρούτα τα οποία έχουν απορρίψει οι αποχωρούντες πωλητές. Οι οποίοι, μη έχοντες πνεύμα Φλαμπουράρη και γνωρίζοντες τι θα ακολουθήσει μετά την αποχώρησή τους, φροντίζουν να μην αφήνουν μόνον «σαπάκια» πίσω τους. Ενίοτε δε, έχουν έτοιμες σακούλες με τα περισσεύματα, να τις προσφέρουν στους πεινασμένους. Για να μη βλέπουν τους λευκίτες να σκύβουν χαμαί σε αναζήτηση τροφής. Είναι η αλληλεγγύη, εκδηλουμένη χωρίς πομφόλυγες. 

Επειδή βεβαίως ο πολύφερνος κ. Φλαμπουράρης δεν είναι δα και η μόνη περίπτωση, που είτε αγνοεί την πραγματικότητα, είτε σκοπίμως την παραμορφώνει με τις δηλώσεις του, κάποιος πρέπει, κ. Πρόεδρε, να τους «μαζέψει» όλους αυτούς αριστεροσαλονάτους, με τις βίλες στην Αίγινα και οπουδήποτε αλλού, να μην προκαλούν με τέτοιες εξυπνάδες. Διότι, φευ, δεν μας περισσεύουν πλέον, ούτε τα «σαπάκια». Τ’ ακούς Αλέεεεεκο;

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER