Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 11:18

Δεν κατάλαβε ο υπουργός... ή είπε ψέματα; | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

Αυτή η ιστορία με τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκαν στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και ευλόγησαν τα γένια τους, αυξάνοντας τις αποδοχές τους στα 20.000 ευρώ μηνιαίως και δη με αναδρομική ισχύ, οπότε εισέπραξαν και από 240.000 αναδρομικώς, έχει μακριά και άκρως πολιτική ουρά.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών Γιώργος Σταθάκης, αφού συναντήθηκε με τους δύο, προέβη σε ανακοινώσεις προς τον Τύπο. Με τις οποίες μας ενημέρωνε ότι «έκανε δεκτές τις παραιτήσεις» τους. Επιπλέον, μας χαροποιούσε διά της πληροφορίας ότι αμφότεροι αποδέχθηκαν να επιστρέψουν τα «αναδρομικά».

Και το κρίσιμο πολιτικό ερώτημα σήμερα είναι αν ο υπουργός είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τι συζητά και τι συμφωνεί με τους συνομιλητές του. Διότι, ενώ εκείνος μας ανακοίνωσε ότι «έκανε δεκτές τις παραιτήσεις», οι συνομιλητές του τον διαψεύδουν. Και δηλώνουν ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να παραιτηθούν. Ιδού ποια είναι η κατακλείδα του Δελτίου Τύπου το οποίο έστειλε προς τα μέσα ενημέρωσης ο, κατά τον κ. Σταθάκη παραιτηθείς, διευθύνων σύμβουλος Ι. Μπλάνας:

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι η συκοφαντική επερώτηση (σ.σ.: εννοεί την επερώτηση του Τομέα Ενέργειας της Ν.Δ. Κώστα Σκρέκα), τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και τα φίλια πυρά, δεν με σκιάζουν και δεν θα με οδηγήσουν σε άτακτη και αδικαιολόγητη υπαναχώρησή μου από τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν».

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η «ανοιχτή επιστολή» που απευθύνει ο Μανώλης Κορωνιωτάκης προς τους συναδέλφους του στη ΔΕΗ.

Αμφότεροι εμφανίζονται ως θύματα πολιτικών διωγμών, από εκείνους που θέλουν το «ξεπούλημα» του ΑΔΜΗΕ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι δηλαδή, κατά τον ισχυρισμό τους, υπερασπιστές των... ασημικών μας, της δημόσιας περιουσίας. Λες και ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν «Οχι» όταν η κυβέρνηση πούλησε το 24% του ΑΔΜΗΕ σε εταιρεία κινεζικών συμφερόντων.

Αλλά αυτοί, υπερασπιζόμενοι τα... κεκτημένα τους, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Ο υπουργός όμως, τι ακριβώς μας είπε; Οτι δεν κατάλαβε τίποτε από όσα διαμείφθηκαν στην συνάντηση που είχε με τους δύο; Και αν δεν καταλαβαίνει, μπορεί να μένει στη θέση του; Ή ό,τι ξεφούρνισε ως είδηση ήταν ένα ψέμα, ελπίζοντας να του βγει αληθινό, όταν όλοι πέσουν επάνω στους δύο;

Ετσι κυβερνάται ο τόπος;

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr