Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 12:28

Αποκριάτικη στολή «Αριστεράς» | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Αποκριάτικη στολή «Αριστεράς» | Γ. Μασσαβέτας

Ορίστε, κύριοι που χαράζετε την «επικοινωνιακή πολιτική» της ΝΔ, ποιο είναι το... κέρδος από την ενασχόλησή σας με τις «εξαφανίσεις» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Εμφανίσθηκε στη Βουλή για να σας κογιονάρει. (Ρήμα επτανησιακό, που έχει την σημασία της κοροϊδίας, του δουλέματος). Του δώσατε απλώς την ευκαιρία να σας ειρωνεύεται με τη φράση «Είναι συγκινητικό ότι με αναζητείτε και σας έλειψα».

Σημασία βεβαίως έχουν τα άλλα που είπε. Η παραδοχή δηλαδή ότι θα υπάρξουν απώλειες, ως αποτέλεσμα των μέτρων που αποδέχθηκε: «Αν είναι πακέτο μέτρα 1 δισ. που περιορίζει τους πολίτες θα πάρουμε και  1 δισ. μέτρα που αντισταθμίζουν. Κάποιοι μπορεί να χάσουν βεβαίως, αλλά κάποιοι θα κερδίσουν».

Οποιος  θέλει να κάνει πολιτική και όχι μικροπολιτική, οφείλει να τεκμηριώσει με σαφήνεια και τρόπο εύληπτο για τους πολίτες τι πράγματι σημαίνει αυτή η φράση του κ. Τσακαλώτου. Θυμίζω αυτό που έγραψα πριν από δύο ημέρες: «Μιλάμε για χονδροειδή ψέματα. Τα οποία εκτοξεύουν εν πλήρει γνώσει της αναληθείας τους. Γνωρίζουν βεβαίως την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πώς όταν κόβεις κατά 20% την σύνταξη π.χ. του φίλου μου Ανδρέα, που παίρνει 1.080 ευρώ (μεικτά) το μήνα, του αφαιρείς 216 μηνιαίως, επί 12 μήνες, ίσον 2.592 ευρώ τον χρόνο. Του κλέβεις δηλαδή δυόμιση συντάξεις. Ο ίδιος άνθρωπος έχει ένα τριάρι στο Μπραχάμι και πληρώνει 400 ευρώ ετησίως για ΕΝΦΙΑ. Αν του τον μειώσεις κατά 20% θα έχει…αντισταθμιστικό όφελος 80 ευρώ το χρόνο». 

Τώρα πληροφορούμαι ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν βεβαίως την εγκρίνουν οι δανειστές. Ισως και 40%. Δηλαδή ο συγκεκριμένος συνταξιούχος του παραδείγματος, αντί των 80 θα κερδίσει 160 ευρώ ετησίως, όταν θα του αφαιρούν δυόμιση συντάξεις! Αρα πάλι τραγικά χαμένος θα είναι. Αλλά, όπως λέει ο κ. Τσακαλώτος και η «αριστερή» κυβέρνησή του, κάποιοι θα κερδίσουν. Πράγματι. Ολοι αυτοί οι πολιτικοί με τα πολλά και ακριβά ακίνητα, που δεν είναι ούτε συνταξιούχοι ούτε χαμηλόμισθοι, θα κερδίσουν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ακόμη και οι Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Παπαντωνίου και άλλοι. Πόσω μάλλον κάποιοι τωρινοί υπουργοί, σαν τον Σταθάκη. 

Ναι. Κάποιοι, φτωχοί, θα γίνουν φτωχότεροι. Και άλλοι, πλούσιοι, θα πανηγυρίσουν. Δεν έχει τελειωμό αυτό το μασκάρεμα της πολιτικής τους με «αριστερή» αμφίεση. 

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER