Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 18:23

Η αποκριάτικη υπερβολή μήπως προκαλεί;

Γράφτηκε από την
Η αποκριάτικη υπερβολή μήπως προκαλεί;

Χρήζει διερεύνησης αυτό που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Από τη μια όλοι να διαμαρτύρονται για τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και από την άλλη η πληρότητα των ξενοδοχείων σε όλη την χώρα να φθάνει στο 100% το τριήμερο της Αποκριάς δημιουργεί ένα οξύμωρο σχήμα και μια αντιφατική κατάσταση.

Ενα εμπύρετο κρυολόγημα με κράτησε στο σπίτι το τριήμερο της Αποκριάς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρακολουθήσω πολλές ώρες τηλεόραση. Αυτό που είδα ήταν ότι η Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη ήταν ένα ατελείωτο καρναβάλι. Αυτό το απέραντο καρναβαλικό τοπίο που εμφάνισε η χώρα μας το τριήμερο της Αποκριάς και όχι μόνο εκτιμώ ότι δεν βοηθά στην διαπραγμάτευση και στο κλείσιμο της αξιολόγησης με τους θεσμούς. Οι δήμοι σε όλα τα μέρη μιλούσαν για αναβαθμισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ελάχιστη έως ανύπαρκτη ήταν η αναφορά των ΜΜΕ για το Καλαματιανό Καρναβάλι αλλά και της Μεσσήνης. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι μεγέθους καρναβαλικές εκδηλώσεις γίνονται αλλού. Ενα άλλο τηλεοπτικό συμπέρασμα που αποκόμισα ήταν ότι παντού η πληρότητα στα ξενοδοχεία και στα παντός τύπου καταλύματα έφθασε στο 100%. Οπως αντιλαμβάνεστε ελάχιστοι μόνο από αυτούς μπορεί να ήταν ξένοι τουρίστες. Στη μέγιστη πλειοψηφία τους ήταν μετακινούμενοι Ελληνες. Αναφέρθηκε επίσης από δημοσιογράφο πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής ότι ερχόμενος στις 6 το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό για την εκπομπή του στους δρόμους της Αθήνας επικρατούσε το αδιαχώρητο από τα αυτοκίνητα ατόμων που γυρνούσαν από την νυχτερινή τους διασκέδαση.

Ολα αυτά γίνονται ορατά από τους ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους ανοίγει η όρεξη για περαιτέρω μείωση μισθών - συντάξεων καθώς επίσης και για επιβολή νέων φόρων. Ολα αυτά τα λέω γιατί τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την πολιτική των μνημονίων και οι κόφτες στους μισθούς και στις συντάξεις λειτουργούν ως «πριονοκορδέλα» και κάποιοι άλλοι που εκτοξεύουν την πληρότητα των ξενοδοχείων στο 100% συνεχίζουν να έχουν λίπος και δεν λένε να προσφέρουν στην οικονομία αλλά απαιτούν το μάρμαρο να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Σίγουρα πολλοί Ελληνες έχουν οδηγηθεί σε οικονομική εξαθλίωση και η τριήμερη απόδραση ούτε καν σαν σκέψη δεν περνά από το μυαλό τους. Το πώς κάποιοι άλλοι αποδρούν είναι απορίας άξιον. Οπως αποδεικνύεται από αυτά που προαναφέρθηκαν, κάποιοι άλλοι που έχουν λίπος δεν συμβάλουν στην βελτίωση της κατάστασης και είμαι σίγουρος αυτοί που ξοδεύουν τα χιλιάρικα για την ψυχαγωγία τους στα τριήμερα είναι αυτοί που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να φοροδιαφεύγουν, είναι αυτοί που διαμαρτύρονται πιο πολύ ως κακομαθημένα παιδιά του συστήματος με τα βαριά τους αυτοκίνητα και τις πολυτέλειές τους.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι η υπερβολή προκαλεί και προδίδει την χώρα προς τα έξω. Η ένστασή μου δεν εδράζεται τόσο στο γιατί οι δήμοι προκαλούν τους Ευρωπαίους εταίρους μας με την πραγματοποίηση σπάταλων εκδηλώσεων όσο στο γιατί κάποιοι συμπατριώτες μας ενώ έχουν λίπος δεν πληρώνουν και περιμένουν αλλά ευρωπαϊκά Κοινοβούλια να αποφασίσουν για την ελάφρυνση του χρέους μας και την σωτηρία μας.

ΥΓ. Πάντως το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι καθώς και το 157ο της Μεσσήνης έβγαλαν τον κόσμο από τα σπίτια τους και εντυπωσίασαν με τα θέματά τους, χωρίς υπερβολές, χωρίς πολλά έξοδα και αυτό χάρις στην καλή δουλειά των Καρναβαλικών Επιτροπών τους.

 

Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος

MSc Ηθ. Φιλοσοφίας - Μαθηματικός 


NEWSLETTER