Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 12:18

Θεοδωράκης: «Οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση της αξιολόγησης φέρνουν πάντα πρόσθετα μέτρα»

Γράφτηκε από την
Θεοδωράκης: «Οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση της αξιολόγησης φέρνουν πάντα πρόσθετα μέτρα»

Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με πρόσθετο κόστος για τη χώρα γιατί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν έχουν αντιληφθεί τη σχέση του χρόνου με το αποτέλεσμα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη παρέμβασή του χθες το βράδυ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Έχουν θεοποιήσει την καθυστέρηση, το κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί και την αναβολή των λύσεων σε όλα τα θέματα» ανέφερε.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέλυσε το φαινόμενο του λαϊκισμού και τις επιπτώσεις του στη σημερινή δραματική κατάσταση που ζει η χώρα λέγοντας: «Η Ελλάδα μαστίζεται από έναν οικονομικό αναλφαβητισμό τον οποίο στηρίζουν, και στηρίζονται σε αυτόν, οι λαϊκιστές. Εάν δεν πούμε στον κόσμο την αλήθεια σε σχέση με τη δύναμη της χώρας, σε σχέση με τις αποδόσεις που μπορούν να έχουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, θα κινούμαστε συνέχεια σε έναν οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι απαιτήσεις του κόσμου θα μετριούνται πάντα σε ευρώ, τα οποία οι πολιτικές δυνάμεις θα προσπαθούν να καλύψουν μοιράζοντας διάφορες υποσχέσεις».

Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι η αντίληψη πως η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια για να κλέψουν οι ξένοι τα πετρέλαια, το ουράνιο, τον… κρυπτονίτη και άλλα τέτοια αστεία πράγματα κυριαρχεί ανάμεσα στους λαϊκιστές της δεξιάς αλλά και της αριστεράς. «Όσο δεν λέμε την αλήθεια θα υπάρχει διάλυση των δυνάμεων στο Κέντρο, στην Κεντροαριστερά, στην Κεντροδεξιά, προς όφελος των καινούριων λαϊκιστών», υπογράμμισε.

«Έχουμε φτάσει ξανά στο χείλος του γκρεμού γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν όλα τα λάθη του παρελθόντος και ταυτόχρονα προσθέτουν και καινούργια. Η κύρια λέξη που τους χαρακτηρίζει είναι λαϊκιστές, αλλά θα μπορούσαμε να τους πούμε και δημαγωγούς και αργόμισθους», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας ότι ο λαϊκισμός δεν είναι ανακάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καθώς, όπως είπε, «οι ντεμί λαϊκιστές, οι εποχιακοί λαϊκιστές υπήρχαν πάντα στη χώρα. Κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ κάποιοι από τη ΝΔ παζάρευαν συνεχώς με τις λαϊκίστικες εκδοχές της πολιτικής».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πού οφείλεται η νέα άνθηση των λαϊκίστικων δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο ο Σταύρος Θεοδωράκης εανέφερε την ευθύνη των social media και του internet που βοηθά στο να έχουν μεγαλύτερο έδαφος οι κραυγές στην κοινωνία και παράλληλα οδηγούν στην εύκολη μετάδοση των ψεύτικων ειδήσεων και γεγονότων. Ταυτόχρονα τόνισε ότι η παγκοσμιοποίηση έχει αφήσει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας βορά στους λαϊκιστές.

Σημείωσε ακόμη ότι οι εκσυγχρονιστές της χώρας και οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τη λογική και τις αλλαγές θα πρέπει και να δώσουν την καθαρή πρόταση στην κοινωνία κι όχι να κάνουν εκπτώσεις μέσα σε παλαιά σχήματα. «Δεν πιστεύω στον εισοδισμό, οι εκσυγχρονιστές δεν πρέπει να κρύβονται στα παλιά σχήματα αλλά να τολμήσουν να απευθύνουν τη δική τους πρόταση στην ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος, αναφερόμενος και σε ένα πολύ επίκαιρο θέμα, αυτό της καύσης των νεκρών, η οποία καθυστερεί χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Έχει αποφασίσει δύο φορές η Βουλή για την καύση των νεκρών αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν εξάγουμε πλέον μόνο επιχειρήσεις στην Βουλγαρία. Εξάγουμε τους νεκρούς μας. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν δυνάμεις που συντηρούν την ακινησία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER