Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 19:12

Για «μελανά» επίπεδα ανεργίας στη χώρα κάνει λόγο η ΛΑΕ

Γράφτηκε από την
Για «μελανά» επίπεδα ανεργίας στη χώρα κάνει λόγο η ΛΑΕ

«Μελανά» είναι τα επίπεδα ανεργίας στην Ελλάδα, επισημαίνει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει ότι τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της ανεργίας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι όσο η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στη «μέγγενη» των άκρως υφεσιακών μνημονιακών πολιτικών τόσο τα ποσοστά της θα παραμένουν σε «μελανά» επίπεδα.

Η ΛΑΕ αναφέρει ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2016 η ανεργία έφτασε στο 23,6%, παρουσιάζοντας απειροελάχιστη μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 (24,4%) και μεγάλη αύξηση συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο (γ') τρίμηνο του 2016 (23,6%).

Πολύ απλά, προσθέτει, «1.123.990 συμπολίτες μας παραμένουν άνεργοι (οι περισσότεροι μάλιστα είναι μακροχρόνια άνεργοι και μόλις το 10% αυτών λαμβάνει μια ελάχιστη στήριξη - "παρωδία" από το κράτος) και αυτό με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ».

Βάσει των πρόσφατων αναλύσεων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η πραγματική ανεργία κυμαίνεται στο 30%, σημειώνει.

Η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει ότι αποτελεί ντροπή για το Μέγαρο Μαξίμου και τους αρμόδιους υπουργούς να επαίρονται για δήθεν μείωση της ανεργίας, όταν ακόμη και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τους διαψεύδουν.

Μοναδική διέξοδο για τους ανέργους και τους νεόπτωχους εργαζομένους αποτελεί, σύμφωνα με τη ΛΑΕ, η κατάργηση των μνημονίων, η επαναφορά και διασφάλιση εργασιακών, κοινωνικών και μισθολογικών δικαιωμάτων, και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με ένα εναλλακτικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER