Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 19:02

Η αρχή για την ένωση της Κεντροαριστεράς έγινε, μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη

Γράφτηκε από την
Η αρχή για την ένωση της Κεντροαριστεράς έγινε, μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη

*Του Αντώνη Τσώνη 


Είναι τέτοια η κατάσταση στη χώρα μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης ανέχειας των Ελλήνων πολιτών όπου πλέον η πολιτική συναίνεση για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση είναι μονόδρομος. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να μην δείξει το δρόμο η Κεντροαριστερά, ένας χώρος που έχει αποδείξει στη σύγχρονη ιστορία της χώρας ότι και πρωτοπόρα είναι και δεν διστάζει να πάρει πάνω της ευθύνη ακόμα και μεγαλύτερη από αυτήν που της αναλογεί (κυβέρνηση 2009-11) εάν το χρειαστεί η χώρα… 

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τη σωτηρία της χώρας από το 2009 και μετά έφεραν, όπως είναι γνωστό, αντιδράσεις και στη γενικότερη πολιτική σκηνή της χώρας, με αποτέλεσμα τις αλλεπάλληλες εκλογές που μεγάλωσαν τα προβλήματα, χωρίς κανένα επί της ουσίας αποτέλεσμα όσον αφορά την καλυτέρευση της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Οσον αφορά τις συνέπειες στην ίδια την Κεντροαριστερά ήταν η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, η συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών, ο κατακερματισμός της και ένας εμφύλιος στο εσωτερικό της άνευ προηγουμένου.

Δεν θα αναλύσω ποιος έκανε τα περισσότερα λάθη, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο, άλλωστε η θέση μου είναι γνωστή και την αντιλαμβάνεται κάποιος από τις επιλογές μου. Εφτασε η ώρα ως Κεντροαριστερά να πάμε παρακάτω, να ξαναφτιάξουμε το χώρο πρώτα από όλα για το καλό της χώρας, που τώρα περισσότερο από ποτέ μας έχει όλους ανάγκη. Πρέπει τις προσωπικές διαφορές να τις βάλουμε στην άκρη, πρέπει τον εγωισμό μας να τον βάλουμε στην άκρη, να χρησιμοποιήσουμε όλοι αυτή την περίοδο ως διδαχή ώστε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.   

Εδώ και λίγο καιρό η αρχή έγινε με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τους τελευταίους μήνες στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις πολιτών προστέθηκε και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών όπου και ανήκω.

Η αρχή για την Ενωση της Κεντροαριστεράς έγινε, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο, με δυσκολίες και πολλή δουλειά.

Η Μεσσηνία δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτές τις εξελίξεις και μετά το πρώτο βήμα της δημιουργίας του συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μεσσηνίας οργανώνουμε και την πρώτη μας εκδήλωση, τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 19.00, στο ξενοδοχείο «REX», με θέμα «Η Κεντροαριστερά στο προσκήνιο» και με τέσσερις πολύ καλούς ομιλητές για να συζητήσουμε, να λύσουμε απορίες και να γνωριστούμε.

Σας περιμένουμε όλους εσάς, τα μέλη και τους φίλους αλλά και  τους ανθρώπους του χώρου που τα τελευταία χρόνια ήταν δυσαρεστημένοι από την όλη κατάσταση και αποστασιοποιημένοι καθώς και όλους εσάς που θέλετε απλά να μας ακούσετε και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

* Ο Αντώνης Τσώνης είναι μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας και εκπρόσωπος Τύπου  Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημοκρατικής Συμπαράταξης


NEWSLETTER