Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 13:26

Σε κράτος μπαρουταποθήκη I Γιώργος Αρκουλής 

Γράφτηκε από τον
Σε κράτος μπαρουταποθήκη I Γιώργος Αρκουλής 

 

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του αλλοδαπού πρόσφυγα στη Χίο, που αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση (ή άρνηση) των ελληνικών αρχών να του παραχωρήσουν πολιτικό άσυλο.

Με την ευκαιρία, η κατάσταση με τα γκέτο στους χώρους αναμονής (ή κράτησης…) των αλλοδαπών κρίθηκε από τα ΜΜΕ ασφυκτική, ενώ ο Μουζάλας, αν και γιατρός, αντιλαμβάνεται τώρα ότι η πολιτική του με το μεταναστευτικό όχι μόνο δεν μπόρεσε να "κλείσει πληγές", αλλά αυτές (οι πληγές) κοντεύουν να κακοφορμίσουν με το γενικό πλαίσιο να μυρίζει  μπαρούτι…

Από την άλλη, κάποια υπουργός από την… προοδευτική, βαθύπλουτη (11η πλουσιότερη στον πλανήτη) και δημοκρατική χώρα ονόματι Δανία, βγήκε στα μίντια και δήλωσε εκνευρισμένη ότι "όποιος δεν μιλάει δανέζικα είναι εχθρός της χώρας". Υπονοώντας ότι θεωρεί όλους τους αλλοδαπούς επικίνδυνους για το βασίλειο της Δανιμαρκίας. 

Αναρωτιέμαι πώς θα αντιδρούσε η εν λόγω κυρία από την Δανία, αν ήταν στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης και χρειαζόταν να σχολιάσει την απίστευτη αθλιότητα που επικρατεί στα διάφορα hot spots της επικράτειας ανατολικά του Αιγαίου και δυτικά του Ιονίου. 

Να μην ξεχάσω τον δυστυχή υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο σακίδιο του οποίου η κυβέρνηση έχει εναποθέσει το βαρύ φορτίο των εργασιών για την καθυστερημένη αξιολόγηση της οικονομίας. Ο άνθρωπος αυτός, μη μπορώντας να βγει και να πει την πλήρη -και πικρή- αλήθεια όσων συζητούνται με τους θεσμούς, προσπαθεί με διάφορους τρόπους να διασκεδάσει τους Ελληνες φορολογούμενους, για παράδειγμα με την ανακοίνωση να ελεγχθούν σε βάθος ακόμη και δεκαετίας, οι καταθέσεις 1.200.000 υπόπτων για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενεργοποιώντας μια ηλεκτρονική φάμπρικα που θα συγκρίνει τα ποσά των καταθέσεων με τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Δηλαδή, να λέμε κανένα καλαμπούρι για να περνάει η ώρα.

Μα είναι δυνατόν να ελεγχθούν 1.200.000 πονηροί, όταν η ανίκανη κυβέρνηση (η τωρινή) δεν μπορεί να βρει ούτε το 1% των καραμπινάτων φοροφυγάδων των διαφόρων λιστών (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κ.λπ.);

Παρεμπιπτόντως, το ανίκανο κράτος, δεν μπορεί να εξαιρέσει ελάχιστους βουλευτές με χαμηλή σύνταξη (που εισπράττουν παράλληλα με τον βαρβάτο μισθό του βουλευτή), δίνοντάς τους το βοήθημα τα περασμένα Χριστούγεννα. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις των βουλευτών Μηταφίδη και Μπαλαούρα, οι οποίοι εντάχθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν στην διανομή του περισσεύματος! 

Τι μένει; Το νέο χειρουργείο στις συντάξεις -θα είναι το 15ο αν δεν με απατά η μνήμη- για το οποίο ήδη σπεκουλάρει ο "ανθρωποφάγος" πρόεδρος της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας. Μπορεί να έχει δίκιο (που δεν έχει), όμως όταν αυτός που υποστηρίζει ότι οι Ελληνες συνταξιούχοι αμείβονται γενναιόδωρα και του λόγου του απολαμβάνει μηνιαίο μισθό κάποιων χιλιάδων ευρώ, τότε παίρνεις φόρα και του φωνάζεις: «Αξιος ο μισθός σου κύριε Ντράγκι»!

 

 


NEWSLETTER