Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 16:24

«Κόκκινες γραμμές» και… ροζ κορδέλες | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Κόκκινες γραμμές» και… ροζ κορδέλες | Γ. Μασσαβέτας

Μετά από ένα εξάμηνο «έμπα ψυχή, έβγα ψυχή», η κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές. Μια συμφωνία που κατά τον πρωταγωνιστή της Ευκλείδη Τσακαλώτο θα κάνει κάποιους Ελληνες να χάσουν.

Χωρίς να μας πει αν έστω και ένας πρόκειται να κερδίσει. Η αλήθεια είναι ότι κάποιος κερδίζει. Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας. Κερδίζουν χρόνο. Δεδομένου ότι τα σκληρά μέτρα που αποδέχθηκε πρόκειται να εφαρμοσθούν μετά από δύο χρόνια (ενώ τα υποτιθέμενα ισοδύναμα «αντίμετρα», κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα μπορέσουν να υλοποιηθούν), έχει στο μεταξύ το περιθώριο να «κάνει τα κουμάντα» του. Να προσπαθήσει να κερδίσει κάποιο χαμένο έδαφος. 

Για το ότι τελικώς θα αποδέχονταν τους σκληρούς όρους της αξιολόγησης, μόνο όσοι ζουν με τις δικές τους αυταπάτες, μπορούσαν να αμφιβάλουν. Να περιμένουν ότι τάχα θα ξεσηκωθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές και θα καταψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές. Οσοι διαθέτουν κοινό νου και έχουν επαφή με την πραγματικότητα, αντιλαμβάνονταν ότι όλα αυτά είναι όνειρα… εαρινής νυκτός, που γλυκαίνουν τον ύπνο κάποιων, στην οδό Πειραιώς. Οτι στην πραγματικότητα, για μια ακόμη φορά, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα φερθούν ως κότες, αφού προηγουμένως σκεφθούν ως… γαλοπούλες. 

Θυμίζω για την ιστορία ένα σχετικό απόσπασμα από το κείμενο της στήλης στο τέλος του περασμένου μήνα:

Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι δύο: 

- Η μία, η επικρατέστερη εκδοχή, είναι να αποδεχτεί τα πάντα. Οπως κάνει, έστω με νάζια, τα δύο χρόνια που ήδη κυβερνά. Με την ελπίδα ότι θα εμφανισθεί στο μέλλον κάποια ανάκαμψη στην οικονομία, μήπως ανακάμψουν και τα ποσοστά της στο εκλογικό σώμα.

- Η άλλη είναι η… παλαβή εκδοχή. Να κάνει το χατίρι του Κυριάκου Μητσοτάκη και, αφού πει ένα «ηρωικό όχι» στους «θεσμούς», να πάει για πρόωρες εκλογές. 

Πριν πείτε ποια από τις δύο θα ισχύσει τελικώς, σκεφτείτε τις γαλοπούλες. Και αναρωτηθείτε αν έχουν κανέναν λόγο να ζητούν επίσπευση των… Χριστουγέννων. 

Το καταπίνουν λοιπόν και αυτό το πικρό φάρμακο. Ξεχνάνε τις περίφημες «κόκκινες γραμμές» για τις οποίες μας μιλούσαν. Και τώρα θα τρέχουν να απαθανατίζονται τηλεοπτικώς, εκεί που ο Αλέξης θα κόβει τις ροζ κορδέλες στα έργα που έστησαν οι προηγούμενοι. Δείτε μας, καμαρώστε μας, ψηφίστε μας. Εμείς αλλάζουμε την Ελλάδα. 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

 

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER