Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 14:04

Θα την βρείτε στο Μουσείο Αυταπατών | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Θα την βρείτε στο Μουσείο Αυταπατών | Γ. Μασσαβέτας

 

Μεγάλη υπόθεση το Διαδίκτυο. Με τις φοβερές του μηχανές αναζήτησης. Ως πριν από τρεις δεκαετίες, για να βρεις τι έλεγε κάποιος στο παρελθόν για ένα θέμα και να το συγκρίνεις με ό,τι λέει τώρα, έπρεπε να φας ώρες ατελείωτες ξεφυλλίζοντας τους τόμους των εφημερίδων.

Τώρα «γκουγκλάρεις» απλώς ένα όνομα ή μια φράση στη μηχανή αναζήτησης και να ολόκληρο το ιστορικό των δηλώσεων. Εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σου σε χρόνο δευτερολέπτων. 

Στήνεσαι μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθείς τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1. Και σε «τσιγκλίζει» η εκπληκτική δήλωση κατά την οποία η κοινοβουλευτική ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα τα ψηφίσει τα μέτρα, χωρίς να έχει πάρει αυτά που ζητά από τους δανειστές για τη «ρύθμιση» του χρέους. Και αν μετά την ψήφιση δεν τους τα δώσουν, τότε θα τα…ξεψηφίσουνε. Ψηφίζεις, ξεψηφίζεις. Οπως λέμε «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Απλά πράγματα. 

Αν βεβαίως δεν έχεις πλήρως υποταγεί στη… γερμανική κυριαρχία, όχι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά του Αλοΐσιου Αλτσχάιμερ και διαθέτεις στοιχειώδες μνημονικό, το ερώτημα έρχεται αμέσως: Μπα, έτσι μας τα έλεγαν τόσο καιρό; Οπότε «γκουγκλάρεις» τα σχετικά, για να βρεθείς μπροστά σε ατελείωτες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με τις οποίες διαβεβαίωναν τους πολίτες, ως λίγες ημέρες πριν, ότι θα είναι τόσο «σκληροί» στη διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς», ώστε «δεν πρόκειται να δεχτούμε νέα μέτρα, αν δεν μας δώσουν μαζί και τη ρύθμιση του χρέους».

Και μιλάμε για την πιο πρόσφατη, την πιο… ραφιναρισμένη εκδοχή. Οχι για εκείνη την αρχική, την πιο «συμβιβαστή» που έκανε λόγο για «κούρεμα» του χρέους ως «αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση». Αυτή πέρασε στην ιστορία. Θα την αναζητήσετε στο τελευταίο μουσείο που απέκτησε η χώρα. Στο Μουσείο με τις Αυταπάτες. Οπερ εστί πληρέστατον ευρημάτων. Τώρα μιλάμε μόνο για «μεσομακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης», για… διευκολύνσεις στις πληρωμές. 

Ελπίζω ότι δεν έχετε και εσείς αυταπάτες. Οτι δεν περιμένετε να επαναστατήσουν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να ρισκάρουν τον σταθερό, για άλλα δυόμισι χρόνια, μισθουλάκο τους, καταψηφίζοντας τα μέτρα, αφού δεν τους τα σερβίρουν «πακέτο» με τη ρύθμιση του χρέους, όπως υπόσχονταν τόσο καιρό. Σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου. 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER