Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 10:09

Ε, αφού αυτοί στεναχωρούνται είμαστε εντάξει Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Ε, αφού αυτοί στεναχωρούνται είμαστε εντάξει Ι Γ. Μασσαβέτας

Κατανοώ ότι το ωραίο τριήμερο είχατε άλλα πράγματα να ασχοληθείτε. Να πιάσετε τον Μάη. Σε μια φύση που πραγματικώς οργιάζει αυτές τις ημέρες. Οχι να κάθεστε να διαβάζετε πολυσέλιδα κείμενα, όπως τις 128 σελίδες των τεσσάρων νέων M.O.U. -όπερ εστί το λατινικό αρκτικόλεξο του όρου «μνημόνιο κατανοήσεως».

Τεσσάρων νέων «μικρών» μνημονίων που θα μπουν στη ζωή μας, μόλις τα επικυρώσει με την ψήφο της η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των Συριζανέλ. Και μπαίνουν στη ζωή μας ακριβώς την ώρα που ο πρωθυπουργός μας ενημερώνει ότι είμαστε «πιο κοντά από πότε άλλοτε» στην έξοδο από τα μνημόνια. 

Χαίρετε και αγαλλιάστε. Εμείς ετοιμαζόμαστε να βγούμε από τα (παλιά) μνημόνια, αφού τα σχετικά «προγράμματα» φθάνουν στη λήξη τους. Ε, το ότι νέα μνημόνια μπαίνουν στη ζωή μας, αυτό επιβεβαιώνει απλώς ότι είμαστε μια ωραία χώρα, ένας ωραίος λαός, με μια ωραία κυβέρνηση. Συνολικώς δηλαδή, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Γι’ αυτό μας έρχονται.

Επειδή όμως, εκτός από την φύση, οργίασαν αυτές τις μέρες και τα σκληρά παζάρια, εκεί στους «πριβέ» χώρους του "Χίλτον", που οδήγησαν στον «λευκό καπνό» που μας ανακοίνωσε ο κ. Τσακαλώτος, είναι πολλά τα μελανά σημεία αυτών των συμφωνιών. Αλλά μην στεναχωριέστε εσείς γι’ αυτό. Αρκεί που στεναχωρούνται εκείνοι που αποδέχθηκαν τους σκληρούς όρους των δανειστών, με τους οποίους οδηγούμαστε σε νέα δραματική μείωση του οικογενειακού εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων.

Οταν την επίπονη διαδικασία, να στεναχωριέται, την αναλαμβάνει η κυβέρνηση, το να στεναχωριέστε και εσείς, περιττεύει. Εδώ ο Ευκλείδης το είπε καθαρά:  «Με μερικά πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι, με μερικά πράγματα είμαστε λιγότερο ευχαριστημένοι». «Προφανώς και τα αντίμετρα είναι στα θετικά». «Είναι άλλα που μας στεναχωρούνε περισσότερο».

Οχι, να πείτε την αλήθεια. Είχαμε πότε άλλοτε κυβέρνηση που να στεναχωρείται τόσο πολύ, την ώρα που αναγκάζεται να βάλει το χέρι στις τσέπες μας, για να μας πάρει άλλα 300-650 ευρώ ετησίως, από κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο, τόσο με την μείωση του αφορολόγητου όσο και με τις νέες περικοπές στις συντάξεις;

Να μου το θυμηθείτε. Την ώρα που θα τα ψηφίζουν όλα αυτά οι σύντροφοι και συναγωνιστές βουλευτές των Συριζανέλ, άλλοι θα χύνουν μαύρο δάκρυ και άλλοι -και άλλες- θα πέφτουν λιπόθυμοι από την στενοχώρια τους. 

Γ.Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr

 

 


NEWSLETTER