Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 10:22

Είστε ευτυχείς και σας ζηλεύω Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

Οσοι από σας πιστεύετε την κυβερνητική προπαγάνδα, κατά την οποία «βγαίνουμε από τα μνημόνια», είτε εκπορεύεται από στόματος πρωθυπουργού, είτε διά χειλιών κυβερνητικού εκπροσώπου και άλλων υπουργών και κυβερνητικών παρατρεχάμενων, είστε πράγματι ευτυχείς και σας ζηλεύω. Εχετε ήδη κατακτήσει, νοερώς, τον παράδεισο. 

Δυστυχώς, δεν μπορώ να συμμεριστώ τη χαρά σας. Διότι διαβάζοντας τι ακριβώς έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση ως σύνολο «προαπαιτούμενων» για την επίτευξη συμφωνίας για την αξιολόγηση, δεν μπορώ να δω την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο. Διότι την επισκιάζει η μεγαλοπρεπής είσοδος στο τέταρτο. Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κρατώντας ψηλά τα λάβαρα με τα συνθήματα και τα σύμβολα του…αντιμνημονιακού αγώνα, ακριβώς αυτό καλείται να επικυρώσει, και φυσικά θα το επικυρώσει: την αποδοχή ενός ακόμη μνημονίου. 

Οσοι από σας παρηγορείστε από την ηρωική άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσυπογράψει και αυτός το νέο μνημόνιο, όπως ζητούν κάποιοι δανειστές, ιδίως δε το ΔΝΤ, είστε και εσείς ευτυχείς. Ζείτε στον αστερισμό της γαλάζιας ελπίδας. Πιστεύετε, υποθέτω, ότι ο Κυριάκος, αφού δεν τα αποδέχεται σήμερα, που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άρα δεν θα τα εφαρμόσει αύριο, όταν θα γίνει, όπως λένε οι δημοσκοπήσεις, πρωθυπουργός της χώρας. 

Κούνια που σας κούναγε και εσάς. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Εκτός αν δεν θέλετε να ζείτε με αυταπάτες. Οπότε πάρτε και μικρό καλάθι για τα αντιστασιακά κεράσια και της Νέας Δημοκρατίας. Και προετοιμαστείτε από τώρα για εκείνα που θα ακούτε αύριο. Για το ότι «δυστυχώς», οι υπογραφές των προηγουμένων «μας δεσμεύουν», αφού η χώρα, στις διεθνείς τις σχέσεις οφείλει να έχει «συνέχεια και συνέπεια», έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, ανεξαρτήτως του ποιος τις υπέγραψε.

Μεγάλες ανατροπές μην περιμένετε. Αυτές θα μπορούσαν να καταστούν εφικτές υπό μία και μοναδική προϋπόθεση: Να έχει ανατραπεί είτε η σημερινή, είτε κάποια προγενέστερη κυβέρνηση, από αυτές που αποδέχτηκαν τα μνημόνια, από έναν σαρωτικό λαϊκό ξεσηκωμό. Ανατροπή μνημονίων, με χρήση του… τηλεκοντρόλ, από τον καναπέ, ένθα επώνυμοι και ανώνυμοι χαζεύουν με το «Survivor», δεν περιλαμβάνεται, ακόμη, στα επιτεύγματα της τεχνολογίας. Ούτε και ιδρώνει κανένα αυτί από τις εκφυλισμένες «κινητοποιήσεις» των εργατοπατέρων, που είναι τόσο αναξιόπιστοι όσο και οι πολιτικοί. 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr