Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 13:27

Εφυγε ο Ταγματάρχης και η γη γυρίζει…  

Γράφτηκε από τον
Εφυγε ο Ταγματάρχης και η γη γυρίζει…  

Ηταν διορισμένος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ με γερό μισθό, ελάχιστες αρμοδιότητες (που θα τον υποχρέωναν να κουράζεται) και απεριόριστη στήριξη τόσο από τον πρόεδρο, μουσικό, Διονύσιο Τσακνή όσο και από τον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Νίκο Παππά. Κι όμως, όλα αυτά ο δημοσιογράφος-μάνατζερ κλπ. κ. Λάμπης Ταγματάρχης δεν τα υπολόγισε, δεν τα σεβάστηκε, υποβάλλοντας παραίτηση για προσωπικούς λόγους…

Τι το 'θελε; Αμεσα πήραν φωτιά τα κατεβατά σχολίων στα λεγόμενα σόσιαλ μίντια, με μηνύματα που κάποια από αυτά άγγιξαν επίπεδα λαχαναγοράς. 

Αυτό ωστόσο που εντυπωσιάζει ήταν το μέγεθος της δημοσιότητας που δόθηκε στο ασήμαντο αυτό ζήτημα, καθώς -αναρωτιέμαι- ποιος είναι στην ουσία ο Ταγματάρχης; Ηταν -και παραμένει- ένας μετρ των δημοσίων σχέσεων από αυτούς που γνωρίζουν να πλασάρουν εύκολα τον εαυτό τους και τα όποια προσόντα τους. Τον θυμάμαι, από το ξεκίνημά του σε ηγετικά καθήκοντα σε μέσο, όταν επιλέχτηκε από την βαρβάτη εταιρεία της συνδρομητικής τηλεόρασης (FILMNET) όχι επειδή υποστήριζε την ΑΕΚ, ούτε για το βαρβάτο (σε σημασία) επώνυμό του, αλλά γιατί πίστευαν ότι διαθέτει την οξυδέρκεια και την ικανότητα να πειθαρχήσει το υπαλληλικό προσωπικό. 

Αργότερα, πάντα από διευθυντικές θέσεις, ο Ταγματάρχης διατήρησε τα προνόμιά του που μάλλον χωρίς κόπο κατέκτησε, μέχρι που η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου τον επέλεξε για την πονηρή κρατική (μόνο οι αιθεροβάμονες την χαρακτηρίζουν δημόσια…) ΕΡΤ, μη έχοντας, προφανώς καλύτερη λύση. Από τότε, έβλεπα στις εικόνες της τηλεόρασης τον Ταγματάρχη να στέκεται στην φαρδιά σκάλα του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής (βοήθειά μας!) προκειμένου να προϋπαντήσει, χαιρετήσει και υποκλιθεί ελαφρά στους επισκέπτες πολιτικούς (οι οποίοι επισκέπτονταν για προσωπική τους διαφήμιση τα κρατικά κανάλια) και φοβόμουν ότι δεν του πήγαινε ενός ταγματάρχη αυτή η συμπεριφορά. Είδατε ποτέ σε παρόμοια στάση τον Μάνο Χατζιδάκι -όταν ήταν καλλιτεχνικός προϊστάμενος στην ΕΡΤ- σε αντίστοιχη θέση "καλοχαιρέτα"; Ποτέ!

Κι όμως, όταν ο μέγιστος αυτός διανοούμενος που μας χάρισε "Το χαμόγελο της Τζοκόντας" και την "Αθανασία", παραιτήθηκε από την θέση του στην ΕΡΤ, η είδηση πέρασε στα ψιλά. Ενώ με τον κ. Ταγματάρχη… ακόμα γράφουν. Και πιθανώς θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να διαπιστωθεί ότι ο μάγκας αυτός θα συνεχίσει την καριέρα ου σε κάποιο άλλο ιδιωτικό κανάλι, όπου τα χρήματα θα είναι περισσότερα, η έκθεση σε κινδύνους μικρότερη και -βεβαίως- το προσωπικό "λιγότερο" από τις στρατιές (που είχε να διευθύνει) της ΕΡΤ. Απλά είναι τα πράγματα.

Οσον αφορά την μη στήριξη στην εξαιρετική συνάδελφο Κατερίνα Ακριβοπούλου (με το θέμα που προέκυψε σε βάρος της από την ΝΔ), στήριξη που δεν δόθηκε από τον κ. Ταγματάρχη πριν "λιποτακτήσει" από το Ιδρυμα, αφήνεται στην κρίση των εκατομμυρίων αναγκαστικών πελατών της ΕΡΤ, που κάθε τόσο προσφέρουν από το υστέρημά τους για να συνεχίζει να προσπαθεί μήπως και πλησιάσει κάπως την κορυφή τηλεθέασης…  


NEWSLETTER