Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 12:39

Μη γκρινιάζετε, χαλαρώστε και …απολαύστε Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Μη γκρινιάζετε, χαλαρώστε και …απολαύστε Ι Γ. Μασσαβέτας

Μη γκρινιάζετε. Ολα πηγαίνουν κανονικά. Δηλαδή ελληνικά. Το κράτος λειτουργεί θαυμάσια. Και εμείς μπορούμε να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες που μας προσφέρει.

Χαλαρώστε. Είμαστε απολύτως ασφαλείς. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και τον στρατηγό Τόσκα. Είναι τόσο απόλυτη η κυριαρχία του κράτους και η ασφάλεια που μας προσφέρει, ώστε στην πλατεία Εξαρχείων να μην μπορούν να κάνουν συγκέντρωση ούτε οι αστυνομικοί. Για να μην ενοχληθούν και προκληθούν, με κίνδυνο να θυμώσουν, οι… ιδιοκτήτες του χώρου. Δηλαδή οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι που έχουν επιβάλει de facto το «άβατο», για το κράτος, στην περιοχή των Εξαρχείων. Ενα «κεκτημένο δικαίωμα» που τους το αναγνωρίζει πια και de jure ο σύντροφος Τόσκας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφασή του να απαγορεύσουν την συγκέντρωση των αστυνομικών στον συγκεκριμένο χώρο. Μπορούν να συγκεντρωθούν οπουδήποτε αλλού, να πορευθούν διά του κέντρου της Αθήνας προς την Βουλή, αλλά όχι και να παραβιάσουν το άβατο των Εξαρχείων. 

Χαλαρώστε. Το κράτος λειτουργεί θαυμάσια, όπως πάντα. Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικώς όλα τα φαινόμενα διαφθοράς. Διό και επιστρέφουν πανηγυρικώς στις θέσεις τους στον ΕΦΚΑ, δέκα εννέα «μανάρια» του πρώην ΙΚΑ, που όπως είχε αποδειχθεί και είχαν τελικώς ομολογήσει, είχαν διαπράξει σωρεία απατών, καταχρήσεων, υπεξαιρέσεων, δωροληψιών και εκβιασμών εις βάρος και πολιτών και του ασφαλιστικού οργανισμού. Και όχι μόνον επιστρέφουν, αλλά μερικοί διεκδικούν και… επιδόματα που στερήθηκαν κατά τα δυο χρόνια της προσωρινής απομάκρυνσής τους. 

Οσο και να σας φαίνεται εξωφρενικό, είναι όμως πραγματικότητα. Οι «επίορκοι» επιστρέφουν, διότι στο μεταξύ δεν βρέθηκε τρόπος να συγκροτηθούν τα πειθαρχικά όργανα για να οριστικοποιήσουν τις πειθαρχικές ποινές τους. Και βεβαίως αυτό το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Δεν βαρύνει μόνον την σημερινή κυβέρνηση. Είναι γεμάτη από τέτοιες… λαμπρές σελίδες, η ιστορία της δημόσιας διοίκησης στον τόπο μας. 

Χαλαρώστε. Απολαύστε την ωραία ατμόσφαιρα από τις φυσικές, οργανικές ζυμώσεις των απορριμμάτων. Η ζωή μας απέκτησε άρωμα. Δεν αξίζει να πληρώσουμε κάτι παραπάνω, με νέες μονιμοποιήσεις και νέους διορισμούς;

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Αρωματική, λειτουργική και ασφαλέστατη. Γαλάζιες, πράσινες, γαλαζοπράσινες, ροζουλί, ή κυανέρυθρες, οι κυβερνήσεις μας, μας παρέχουν όλες τις ανέσεις. Ετσι ώστε να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά μιας υπεσχημένης «καλύτερης ζωής». 

Γ. Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr


NEWSLETTER