Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 11:14

Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριταί Ι Γ. Μασσαβέτας 

Γράφτηκε από τον
Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριταί Ι Γ. Μασσαβέτας 

Μα είναι ωραίοι. Είναι απίθανοι. Είναι καταπληκτικοί. Είναι ανεπανάληπτοι. Είναι συνεπέστατοι προς τις αρχές, την ιδεολογία και τις διακηρύξεις τους. Πρέπει να τους χειροκροτήσουμε. Ή ό,τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, απέναντί τους, με τα χέρια μας. Και με τα δύο μάλιστα. Ξέρετε πώς.

Εξήντα βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς την υπουργό Απασχόλησης Εφη Αχτσιόγλου, ενδιαφέρονται να μάθουν… τι προτίθεται να κάνει η συντρόφισσα υπουργός για την προστασία των συνταξιούχων από το όργιο κατασχέσεων, τόσο στις συντάξεις παλιών και νέων συνταξιούχων όσο και στο εφάπαξ εκείνων που βγαίνουν μετά από ταλαιπωρία δεκάδων μηνών σε σύνταξη. 

Ε, πώς να το κάνουμε. Μια κοινωνική ευαισθησία όταν την έχουμε, πρέπει και να την μοστράρουμε. Να την δει το πόπολο και να μας θαυμάσει. Σιγά τώρα να μην θυμούνται οι γεροξεκούτηδες ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι είναι εκείνοι που ψήφισαν όλα τα μέτρα, μεταξύ των οποίων και τις κατασχέσεις των συντάξεων. Σίγουρα διαβάσατε τα ονόματά τους σε άλλες στήλες. Και αν δεν πάσχετε από γεροντική άνοια, Αλτσχάιμερ, αμνησία, σίγουρα θα σας ανέβηκε η πίεση από τον θυμό για το μέγεθος της υποκρισίας. Πάρτε τους έναν-έναν. Από τον μονίμως ξινίζοντα αλλά εσαεί ψηφίζοντα Θεόδωρο Δρίτσα, ως τον αιωνίως αναπέμποντα λιβανωτούς προς την ηγεσία Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. 

Υπάρχει και ένα χρήσιμο στοιχείο στην ερώτησή τους. Η παραδοχή ότι η κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν με το «ναι σε όλα» τους, γράφει μονίμως και ενσυνειδήτως στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Θυμίζουν γαρ ότι ο ένας εκ των 60 είχε απευθύνει ανάλογη ερώτηση και τον Σεπτέμβριο του 2016. Οπότε ο αρμόδιος υφυπουργός σύντροφος Πετρόπουλος είχε υποσχεθεί ότι θα υπάρξει κάποια ρύθμιση, όταν εκδοθεί γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

Ε, το ΝΣΚ έχει γνωμοδοτήσει δύο φορές ότι απαγορεύονται οι κατασχέσεις συντάξεων πάνω από το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού. Αλλά σιγά μην ίδρωσε το αυτί είτε του Τσακαλώτου και του Χουλιαράκη, είτε των τραπεζιτών.  

Τι θέλετε μωρέ συνταξιούχοι; Οταν έχετε τέτοιους φίλους και προστάτες, που αγωνιούν για σας, τα χρήματα δεν έχουν καμιά σημασία. Τι αξία έχουν εκατό και διακόσια ευρώ μπροστά στο ενδιαφέρον της Σίας Αναγνωστοπούλου και της Αννας Βαγενά;

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr


NEWSLETTER