Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 13:12

«Θεός φυλάξοι» την Ηριάννα από τους αλληλέγγυους Ι Γ. Μασσαβέτας 

Γράφτηκε από τον
«Θεός φυλάξοι» την Ηριάννα από τους αλληλέγγυους Ι Γ. Μασσαβέτας 

Στην περίπτωση της νεαρής πανεπιστημιακού Ηριάννας Β.Λ. έχουμε δύο ειδών αντιδράσεις. Από τη μία είναι ο αγώνας κάποιων πνευματικών ανθρώπων, που δεν φορούν κομματικό καπέλο ή παρωπίδες πολιτικής σκοπιμότητας.

Οπως για παράδειγμα της φίλης μου Ελενας Ακρίτα. Αγώνας υπέρ του δικαιώματος να έχει μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις δικαστικού λάθους, κατά τον πραγματογνώμονα γενετιστή που όρισε η οικογένειά της, ως προς την αξία του DNA που βρέθηκε σε γεμιστήρα, εκτός όπλου. Από την άλλη, είναι η «χρυσή ευκαιρία» που άρπαξαν οι «γνωστοί-άγνωστοι» κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες να ξεσπάσουν πάνω στα καταστήματα 67 ανθρώπων και στα αυτοκίνητα κάποιων άλλων. 

Ολες οι καταστροφές έγιναν «στο όνομα της Ηριάννας». Αλλά την ρώτησαν αν συμφωνεί; Οχι βέβαια. Εχουν το «δικαίωμα» να αποφασίζουν και να δρουν, για σένα, για μένα, «χωρίς εμένα», όπως τραγουδούσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ποιοι «μπαχαλάκηδες» μπορούν να εκφράσουν εκείνο που πράγματι θέλει η κοπέλα, πιστότερα από την ίδια, όπως το εξέφρασε στον πατέρα της και εκείνος το είπε δημοσίως μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1;

«Η Ηριάννα θέλει να πάρει τη ζωή της πίσω, διότι σαν άνθρωπος και από τη μεριά της και από τη μεριά της οικογένειάς της, δεν ανήκει πουθενά, δεν είναι πολιτικοποιημένη. Εκείνο που την ενδιέφερε ήταν μόνο η επιστήμη της, στην οποία ήταν ταγμένη. Εγώ όταν άκουσα πάλι την απολογία της, έμεινα έκθαμβος για τα πράγματα που έχει κάνει αυτό το παιδί. Ηταν η προσπάθεια τόσων δεκαετιών σαν οικογένεια να αναθρέψουμε σωστούς ανθρώπους -και την Ηριάννα και τον γιο μου. Το πρωί που μίλησα μαζί της, έμαθε τι έγινε. Διαφωνεί και εκείνη και η οικογένεια κάθετα με αυτά που έγιναν στην Αθήνα. Κάθετα! Δεν έχει καμία δουλειά η υπόθεσή της με αυτά που έγιναν... Λυπάμαι πάρα πολύ που κάποιοι άνθρωποι, στο όνομα της Ηριάννας, βρίσκονται σε δυσκολότερη οικονομική κατάσταση».

Θα το ξαναπώ: Είναι σκληρό να μείνει αθώος έστω και μια ημέρα φυλακή. Αλλά αυτό στις δημοκρατίες δεν αποφασίζεται ούτε από πολιτικούς ούτε από δημοσιογράφους. Μόνο από τους δικαστές. Που ασφαλώς κάνουν και λάθη. Αλίμονο όμως αν τους αντικαταστήσουμε με πολιτικές αποφάσεις ή με «λαϊκά δικαστήρια»… κουκουλοφόρων.

Θεός φυλάξοι την κοπέλα από τον όχλο των… «φίλων» της. Και όχι μόνο αυτήν. Θυμηθείτε και την Ειδομένη. 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr


NEWSLETTER