Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 18:16

Δεν θα γλιτώσει κανείς!

Γράφτηκε από την

 

Μιλώντας με φίλους τις τελευταίες μέρες, διαπίστωσα ότι περίμεναν πώς και πώς να ξεκινήσουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στη λεγόμενη Μεγάλη Βρετανία (δηλαδή Αγγλία και Σκωτία), που θεωρούνται κάπως σοβαρά στον τομέα του στοιχηματισμού, προκειμένου να κερδίσουν λίγα χρήματα. Ετσι κι αλλιώς, δεν έχει μείνει άλλο παιχνίδι που μπορείς με λίγα να σου δώσει "μισό μεροκάματο", αφού Τζόκερ και Λόττο και λοιπά… φρούτα του ΟΠΑΠ οδηγούν έντεκα φορές στις δέκα σε οικονομική εξόντωση…

Επειδή κάποιοι από τους φίλους μου εξακολουθούν να είναι "ερωτευμένοι με τις αυταπάτες τους", περίμενα τα αποτελέσματα των πρώτων επίσημων αγώνων, ώστε να διαπιστώσω αν θα δικαιωθούν τα λογικά φαβορί, που θα σήμαινε ότι η πλειοψηφία των παικτών θα έπιανε κορόιδο την εταιρία στοιχηματισμού και θα έβαζε χρήμα στο παντελόνι.

Πράγματι, τα φαβορί ξευτιλίστηκαν για τα καλά. Τι κι αν η Τσέλσι του ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς αγωνιζόταν στο γήπεδό της με ομάδα θεωρούμενη κάτω του μετρίου. Τι κι αν είχε κατακτήσει τον τίτλο λίγους μήνες πριν. Βρέθηκε να χάνει 0-3 από την Μπέρνλι (αγνώστων λοιπών στοιχείων), για να λήξει το ματς 2-3, δηλαδή με στοίχημα στο ακριβές σκορ να πληρώνει μόνο πονηρούς και υποψιασμένους.

Λογικό φαβορί ήταν επίσης στο Λονδίνο η γηπεδούχος Κρίσταλ Πάλας, ομάδα που συνήθως τα καταφέρνει όταν αντιμετωπίζει τα φαβορί του πρωταθλήματος. Το κοινό μπορούσε να στηριχθεί, λοιπόν, στον αγώνα της Πάλας που υποδεχόταν τη νεοφώτιστη (πήρε την άνοδο ως τρίτη χάρη σε… καραμπόλες) Χάντερσφιλντ. Διπλό βαρβάτο με 0-3, αγαπητοί!

Νωρίτερα -μεσημέρι Σαββάτου- είχαν ξεκινήσει οι λονδρέζικες "κηδείες" με την γηπεδούχο Γουότφορντ να ισοφαρίζει 3-3 τη Λίβερπουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων. Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε αλλά ήταν  μια ωραία ατμόσφαιρα.

Φυσικά, επειδή η εξόντωση των λογικών παικτών του ποδοσφαιρικού στοιχήματος δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα σύνορα, οφείλω να σημειώσω ένα αποτέλεσμα που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην Ελβετία για το πρωτάθλημα. Η πρωτοπόρος και πανίσχυρη τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ξεκίνημα του ελβετικού πρωταθλήματος (τρεις νίκες σε τρία ματς) Γιανγκ Μπόις υποδέχτηκε την ουραγό και χωρίς βαθμό ομάδα της Τουν. Αποτέλεσμα 0-4, δηλαδή απόδοση 126 προς ένα γι’ αυτόν που μάντεψε την… αποκλειστικότητα του αγώνα.

Συμπέρασμα; Ηδη το έχετε αντιληφθεί: Δεν θα γλιτώσει κανείς!

 

ΥΓ: Κατά τα άλλα, δημοσιεύτηκε (είναι αλήθεια από αντιπολιτευόμενα φύλλα) ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει τα προνοιακά επιδόματα. Προφανώς -αν το πράξει- θα σημαίνει ότι θα ολοκληρώσει το χτύπημα των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (δηλαδή μετά τους συνταξιούχους και τους ανάπηρους…). Και μάλιστα την ώρα που κάπου διακόσια εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ χαρίζονται, ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να βάλει μπροστά απαλλαγμένος από χρέη. Εννοείται ότι αυτά τα "200" θα τα πληρώσουν με διάφορους τρόπους οι Ελληνες φορολογούμενοι. Ετσι απλά.