Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 21:04

Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία και μέσω της Φυσικής (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία και μέσω της Φυσικής (βίντεο)

Του Βασίλη Δικαιουλάκου Φυσικού - Αντιπρόεδρου της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών - παράρτημα Ν. Μεσσηνίας

Σε 143 Γαλλικά σχολεία από όλο τον κόσμο, εκτός της Γαλλίας, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου έδωσαν εξετάσεις, (Baccalaureat General- Session 2017-Physigue Chimie) για την εισαγωγή τους σε Γαλλικά Πανεπιστήμια. Το Α Θέμα αναφέρεται σε μια πλάγια βολή στο βαρυτικό πεδίο. Συγκεκριμένα μοτοσυκλετιστής πραγματοποιεί με την βοήθεια ειδικής πλατφόρμας την πλάγια βολή στον Ισθμό της Κορίνθου (Εικόνα 1 & Εικόνα 2).

Το σημαντικό για την χώρα μας και ιδιαίτερα για την Μυθική Νήσο Πελοπόννησο είναι ότι κάτω από την φωτογραφία είναι γραμμένος ο σύνδεσμος https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kanal-Korinth-2011.jpg όπου ο μαθητής και αυριανός φοιτητής, από τις Φιλιππίνες, τον Καναδά, την Αυστραλία δηλ. από 143 Γαλλικά σχολεία ενημερώνεται για την Ιστορία της διώρυγας της Κορίνθου, από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο οι φίλοι Γάλλοι μας δίνουν μεγάλη ώθηση στην Τουριστική Ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Για τους παραπάνω λόγους απέστειλα Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Μίκαελ Οσάμπ (Mikael Hautchamp). Να τονίσουμε ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προωθεί τις γαλλικές επιστημονικές συνεισφορές και τις μελέτες σχετικά με το αντίκτυπό τους στην κοινωνία, σε συνεργασία με μεγάλα ελληνικά ιδρύματα, σχολεία, μουσεία και μέσω εκθέσεων, συνεδρίων, προβολών ντοκιμαντέρ. Συμμετέχει σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν ελληνικοί οργανισμοί (Μουσείο Μπενάκη, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής, Εθνική Πινακοθήκη, Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας).

    

Ολα τα Γαλλικά θέματα των εξετάσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.dikaioulakos.gr με ετικέτα θέματα Ευρωπαϊκού Σχολείου. Επίσης εξέφρασα την επιθυμία μας προς τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Μίκαελ Οσάμπ να έχουμε μια συνάντηση για ανταλλαγή Ιδεών και δράσεων, όπως την στήριξη και την προσφορά «τεχνογνωσίας» στην διοργάνωση Ευρωμεσογειακού ποδηλατικού αγώνα μεταξύ Αρχαίας Ολυμπίας και Αρχαίας Μεσσήνης (Εφημερίδα «Ελευθερία» Τρίτη 9 Αυγούστου 2016). 


NEWSLETTER