Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 19:00

Να μην πέφτουμε στην παγίδα που μας στήνουν

Γράφτηκε από την
Να μην πέφτουμε στην παγίδα που μας στήνουν

 

Με τον πλέον γραφικό και αναχρονιστικό τρόπο, επιχειρείται μία προσπάθεια να κρατηθεί ο Έλληνας δέσμιος του διχαστικού εμφυλίου και τελματωμένος στο δίπολο δεξιά – αριστερά.

Τι και αν ακόμη πέρασαν 68 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου, ασχολούνται ορισμένοι, με το ποια ιδεολογία διέπραξε περισσότερα εγκλήματα, ποιοί ήταν περισσότερο πατριώτες (λες και ο πατριωτισμός μετριέται στη ζυγαριά) και ποιοι υπονόμευσαν το ελληνικό κράτος. Ξεχνούν ή προσπαθούν να μας πείσουν να ξεχάσουμε, ότι ξένες δυνάμεις μας έβαζαν να αλληλοσκοτωνόμαστε για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους.  

Όμως, σήμερα, όταν βιώνει ο καθένας αυτή τη φοβερή κρίση, θεωρείται αδιανόητο να αναλίσκεται το πολιτικό ενδιαφέρον και η ενημέρωση του πολίτη σ’ εκείνες τις εποχές. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα, μετριότητα σε αυτά τα ζητήματα και σοβαρότητα στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το οικονομικοκοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας δεν λύνεται με την απόδοση ευθυνών στους μεν ή στους δε. 

Το τελευταίο ενδιαφέρον του σημερινού Έλληνα νοικοκύρη, οικογενειάρχη, άνεργου, αγρότη και μισθωτού είναι η ηθική τιμωρία της τάδε ή της δείνα ιδεολογίας σχετικά με τα τότε γεγονότα. Ο Έλληνας, υποφέρει, οι νέοι μεταναστεύουν, η εργασία υπαμείβεται, τα δικαιώματα αφανίζονται και το χρήμα κινδυνεύει με εξαφάνιση σαν τον Αρκτούρο.   

Επομένως, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουν άπαντες ποια είναι τα σημαντικά προβλήματα και να βρεθούν λύσεις προς όφελος των πολιτών. Όσο γι’ αυτούς που αναμασούν, σαν τις αίγες, για δικούς τους αποπροσανατολισμούς τέτοια ζητήματα, φρόνιμο και πατριωτικό είναι να σταματήσουν να «παίζουν» αυτό το παιχνίδι. Υποχρέωση όλων είναι να μην πέφτουν στην παγίδα επικοινωνιακών τερτιπιών. 

Η ξαφνική ενασχόληση, μέρους του πολιτικοκοινωνικού κόσμου, με ψευδοδιλλήματα πατριωτισμού μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στον ήδη βαριά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Δε ωφελεί σε τίποτε να τροφοδοτούνται οι σκοποί εκείνων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι κάποια ευαίσθητα ζητήματα, δημιουργούν, δήθεν, θέματα από ήσσονος σημασίας γεγονότα. Αυτά, τα αναγάγουν σε σπουδαία κοινωνικά προβλήματα και επιχειρούν να απασχολήσουν το σύνολο της κοινής γνώμης με μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, πετυχαίνοντας το στόχο τους, ο οποίος είναι η απόκρυψη κάποιου υπαρκτού σοβαρού προβλήματος ή η επίτευξη κάποιου δικού τους σκοπού.

Επειδή, τέτοιες πρακτικές και τέτοιου είδους τακτικισμοί έχουν δημιουργήσει μεγάλες πληγές στους Έλληνες, εδώ και δεκαετίες, θα πρέπει να κρατούν σε επαγρύπνηση τους νέους και να μην τους παγιδεύουν στους στόχους τους. Όλα αυτά τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες θα πρέπει να περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία.  Δεν έχει την πολυτέλεια, σήμερα ο Έλληνας να αποπροσανατολίζεται σε τέτοια διχαστικά διλλήματα. 

Νίκος Νικολακόπουλος 

Δικηγόρος 


NEWSLETTER