Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 16:12

Ποιος παίρνει σειρά για το… θυσιαστήριο;

Γράφτηκε από τον
Ποιος παίρνει σειρά για το… θυσιαστήριο;

Τελικώς, η μόνη απειλητική αντιπολίτευση, για την κυβέρνηση των Συριζανέλ, αποδεικνύεται πώς είναι... εξωκοινοβουλευτική. Διότι ο Αλέξης Τσίπρας και το «κολλητάρι» του, ο Πάνος Καμμένος, τα βγάζουν πέρα με τα κόμματα της Βουλής. Σχεδόν αβρόχοις ποσί.

Πότε κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν.  Πότε λέγοντας ψέματα. Πότε ρίχνοντάς το στην παρελθοντολογία  με το «δεν ξεχνάμε τι κάνατε εσείς», όπως βεβαίως έκαναν και οι προκάτοχοί τους. Και πότε τραμπουκίζοντας διά των Πολάκηδων. (Διότι δεν είναι ένας και μοναδικός ο Πολάκης).

Η μόνη αντιπολίτευση που φοβούνται ο Αλέξης και ο Πάνος είναι η... ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και προσωπικώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο οποίος είναι μεν, γενικώς, «χαμηλών τόνων» και μετριοπαθής, αλλά έχει και τα όριά του. Οταν θεωρεί ότι κάποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, τότε υψώνει τη φωνή. Οπως τώρα με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας ενός ή μίας εφήβου.

Την προηγούμενη φορά που «αγρίεψε» ο Αρχιεπίσκοπος, ο Τσίπρας, με την επίνευση του συνεταίρου του, αναγκάσθηκε να θυσιάσει τον τότε υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Το έκανε χωρίς κανέναν δισταγμό. Εστω και αν και επρόκειτο για ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του. Που τον είχε στηρίξει με πάθος και δυναμισμό, όταν οι επιλογές του Τσίπρα είχαν αμφισβητηθεί από άλλους, συγκρουόμενος και με την «Πλατφόρμα» του Λαφαζάνη και με την τότε πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ΚΟΕ του Ρινάλντι. Αλλά, για να μην τον αδικούμε, ο Τσίπρας δεν είναι ο μόνος πολιτικός που διέπεται από αχαριστία απέναντι στους φίλους του. Να μην ξεχνάμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε απολύσει τον παιδικό του φίλο Ασημάκη Φωτήλα, με τρόπο που έμεινε στα χρονικά: Ενόσω ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες. 

Τώρα το ερώτημα είναι ποιον θα διαλέξει να θυσιάσει ο κ. Τσίπρας. Και τι θα κάνει το «συνεταιράκι» του, που έδινε όρκους πίστεως στον κ.κ. Ιερώνυμο. Φθάνοντας μάλιστα να δηλώσει πως είναι έτοιμος «να ρίξει την κυβέρνηση» αν του το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος. Το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουν αλλαγή φύλου στην πολιτική τους. Θα καταπιούν το νομοσχέδιο, αφού προσπαθήσουν να σωθούν πιασμένοι από το σωσίβιο που τους προσφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την τροπολογία περί ενηλικιώσεως που προωθεί.

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER