Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 14:46

Οταν η Βουλή ανταγωνίζεται τον Πετρούνια

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οταν η Βουλή ανταγωνίζεται τον Πετρούνια

Τα καταφέρατε μια χαρά, κ. Πρόεδρε. Περάσατε αυτό που θέλατε. Και για τις τέσσερις ψήφους πού έλειψαν, ως προς την αποδοχή του επίμαχου άρθρου 3, που πέρασε και αυτό, με τους 147, θα είναι κωμικό να τολμήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέσει θέμα «δεδηλωμένης».

Και ελπίζω ότι, για την σοβαρότητα της δημόσιας εικόνας του ίδιου, δεν θα το κάνει. Δεν θα σας δώσει δηλαδή την ευκαιρία να πανηγυρίσετε, με μία εκ των προτέρων εξασφαλισμένη θετική ψήφο, σε περίπτωση που ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν βεβαίως κωμικοτραγικό. Και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν αφορά εσάς. Διότι είχατε από την αρχή μία γραμμή και σε αυτήν επιμείνατε μέχρι τέλους. Εκφωνώντας, προχθές, μια ομιλία που ασφαλώς διεκδικεί επαίνους. Διότι πράγματι, στην επιχειρηματολογία υπεράσπισης της πολιτικής σας, ήταν εμπνευσμένη. Πράγμα σπάνιο σε άλλες ομιλίες σας, ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Το κωμικοτραγικό στοιχείο δεν αφορά ούτε το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων. Είχαν μια σταθερή γραμμή και προ και κατά την ψηφοφορία. Αφορά βεβαίως και την κυβερνητική πλειοψηφία με τις κωλοτούμπες των ΑΝΕΛ. Αλλά σε αυτές είμαστε πια μαθημένοι. Το θλιβερότερο είναι ότι αξιωματική αντιπολίτευση και Δημοκρατική Συμπαράταξη βρέθηκαν να κάνουν μία επίδειξη κυβιστήσεων, λες και είχαν βάλει στόχο να συναγωνισθούν σε δεινότητα κωλοτούμπας τον πρωταθλητή μας Λευτέρη Πετρούνια. 

Ολο το κακό άρχισε από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, ακόμη και αν συμφωνούν με το περιεχόμενό του, αν δεν το ψηφίσουν και οι ΑΝΕΛ. Δηλαδή, μιας και μιλάμε για το άρθρο περί «αυτοπροσδιορισμού» της φυλετικής ταυτότητας των ατόμων, επέλεξαν τον... ετεροπροσδιορισμό τους. Να γίνουν ουρά του Καμμένου.  Πίστεψαν μάλιστα ότι ο Καμμένος, από τη στιγμή που η Ιεραρχία κήρυξε το νομοσχέδιο αυτό ως lex non grata, θα αποφάσιζε να χάσει το στραταρχικό του αξίωμα, ρίχνοντας την κυβέρνηση.

Ετσι επιδόθηκαν σε συνεχείς αλλαγές θέσεων, από το ψηφίζω στο καταψηφίζω ή στο «παρών». Και σας πρόσφεραν την δυνατότητα να κάνετε... παρέλαση. Και επιπλέον να δημιουργηθεί ένα ακόμη ρήγμα στις σχέσεις του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ με τη ΔΗΣΥ. Ενώ δύο από τους υποψήφιους «αρχηγούς» έπαιξαν κρυφτούλι στην ψηφοφορία. 

Να γελάμε ή να κλαίμε; 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER