Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 13:34

Και περιφρονούν και κοροϊδεύουν τα θύματά τους

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Και περιφρονούν και κοροϊδεύουν τα θύματά τους

Ας ξεκινήσουμε από εκεί που τελειώσαμε χθες. Από την περιφρόνηση που επιδεικνύει η εξουσία προς τους πολίτες, με αφορμή την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων που στήνονται επί ώρες στις ουρές για να προμηθευτούν τη διαβόητη πια «προσωποποιημένη κάρτα» πολλαπλών διαδρομών.

Αυτοί οι άνθρωποι που έλαβαν τις αποφάσεις να δημιουργήσουν ένα ακόμη γραφειοκρατικό πρόβλημα στους πολίτες, δεν έχουν πάει ποτέ στο εξωτερικό; Δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ με τους ηλεκτρικούς σιδηροδρόμους στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Στοκχόλμη; Και αν δεν έχουν πάει, δεν ρωτούσαν κάποιον που να ξέρει;

Ας δούμε τι λένε Ελληνες που ταξίδευσαν τελευταίως σε αυτές τις πόλεις:

ΛΟΝΔΙΝΟ: Μόνο για την ετήσια κάρτα, που μπορείς να βγάλεις και μέσω Διαδικτύου, σου ζητούν ονοματεπώνυμο και έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή διπλώματος ή φορολογικού μητρώου. Για όλες τις άλλες διαδρομές, ακόμη και τις εβδομαδιαίες κάρτες, μπορείς να εξυπηρετηθείς με χάρτινες κάρτες που εκδίδονται από τα μηχανήματα -ή έστω από τα εκδοτήρια, αν κάτι δεν καταλαβαίνεις. Και ισχύουν για όλα τα μέσα. (Λούνα Κουμέρη, νοσηλεύτρια που ζει στο Λονδίνο).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Στη χώρα που έχει αποθεώσει την τεχνολογία. Μπορείς ανέτως να προμηθευτείς από τα μηχανήματα, σε κάθε σταθμό, το εισιτήριο ή την κάρτα πολλαπλών διαδρομών που επιλέγεις. (Χρυσούλα Καραμήτρου, δημοσιογράφος του «Εθνικού Κήρυκα» Νέας Υόρκης).

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: Μπορείς όχι μόνο από τους σταθμούς αλλά και από το περίπτερο να προμηθευτείς το εισιτήριο ή την κάρτα πολλαπλών διαδρομών που επιθυμείς. Η οποία είναι ανώνυμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλο μέλος της οικογένειάς σου. (Γιώργος Τσοκάνης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Σουηδίας).

Εδώ αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα γραφειοκρατικό σύστημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες. Και επί πλέον βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και… τους κατηγορούν. Οπως έκανε χθες ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης που είπε ότι… φταίνε οι πολίτες για την ταλαιπωρία τους, διότι… παρανόησαν το σύστημα. Είτε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, που προτίμησε να ρίξει τις ευθύνες (τι πρωτότυπο, μα την αλήθεια) στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Μπορεί να αυτοπροβάλονται ως δήθεν «κόκκινοι», αλλά έχουν χάσει προ πολλού αυτό που κατά τον διάσημο συγγραφέα Μαρκ Τουέιν διακρίνει τους ανθρώπους από τα άλλα ζώντα πλάσματα: «Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει. Ή που θα έπρεπε να το κάνει». 

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER