Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 14:44

Νυν απολύεις τον δούλο σου …σύντροφε!!!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Νυν απολύεις τον δούλο σου …σύντροφε!!!

 

«Οποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει» λέει η παροιμία. Οπερ έχει πλήρη εφαρμογή στην περίπτωσή μου. Δεν μου έμελλε να πεθάνω από τον καρκίνο τον Αύγουστο του 2016.

Ηταν, προφανώς, γραφτό μου να πάω από… πνιγμό. Τον οποίο πιθανότατα θα αποφύγω στις λίγες μέρες που απομένουν από το 2017, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει συστήσει να αποφευχθούν οι πλειστηριασμοί τις ημέρες των εορτών. Αλλά θα είναι αδύνατο να τον αποφύγω το 2018.

Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι αν θα πνιγώ σκάζοντας από τα γέλια ή από άλλες αντιδράσεις του θυμικού μου. Παντελώς αναπόφευκτες, καθώς θα βλέπω τους Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλη, Ησυχο, Βαλαβάνη και τους άλλους πρώην συντρόφους των Τσίπρα, Κοντονή, Τσακαλώτου και Τόσκα με… χειροπέδες στα χέρια, να συλλαμβάνονται από αστυνομικούς με εντολή του Τόσκα, να παραπέμπονται σε δίκη με το νέο νόμο του Κοντονή και να καταδικάζονται σε φυλάκιση τριών έως έξι μηνών. 

Είναι από εκείνα που χαρακτηρίζονται ως «απίστευτα και όμως αληθινά». Φέρνουν τον νόμο για τη φυλάκιση των «αλληλέγγυων», με τη συνήθη πια διαδικασία της «ντροπολογίας», την τελευταία ώρα, μέσα στη μαύρη νύχτα. Πρακτική που άλλοτε κατακεραύνωναν και έφτυναν αυτοί που εξέθρεψαν το κίνημα «Δεν πληρώνω». Που το ενίσχυσαν με άμεση προσωπική συμμετοχή του αρχηγού τους και των κορυφαίων στελεχών τους στις εκδηλώσεις του. Και δεν… κοκκινίζουν καθόλου οι υποτίθεται «κόκκινοι ριζοσπάστες», όταν ομολογούν με την αιτιολογική έκθεση ότι το κάνουν για το καλό των τραπεζών: 

Επικαλούνται «λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημόσιου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών»!

Αλλά έχει και άλλη «πονηρή» πλευρά η υπόθεση. Καθιερώνοντας την «αυτεπάγγελτη δίωξη» ο Κοντονής και το αφεντικό του, «την έχουν στημένη» να δουν πώς θα αντιδράσουν οι δικαστές και εισαγγελείς. Αν θα επιδείξουν «προοδευτικό» ζήλο στην άσκηση των διώξεων ή αν θα αδρανήσουν. Οπότε θα αμολήσει ο Τσίπρας τους Πολάκηδες να περιλούζουν τους δικαστές ως «υπονομευτές» της κυβέρνησης. 

Απομένει το 2018 με «αριστερή» κυβέρνηση να ακουσθεί και το σύνθημα «Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους».

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER