Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017 16:44

Με ψαρόκολλα στις έδρες τους ως τις εκλογές

Γράφτηκε από την
Με ψαρόκολλα στις έδρες τους ως τις εκλογές

 

Κάποιοι είχαν αυταπάτες ότι «κάτι θα συμβεί», με την ντροπολογία Κοντονή, δίνοντας σημασία στην «γκρίνια» βουλευτών των Συριζανέλ, που υπερπρόβαλλαν τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ενδεχομένως πίστεψαν ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν… αντιστασιακοί, από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Προφανώς, αυτοί οι αισιόδοξοι αναλυτές, είτε και απλοί πολίτες, αγνοούν την σημασία ενός καταλυτικού πολιτικού συστατικού: Της ψαρόκολλας.

Ενα μεγάλο μέρος από εκείνες και εκείνους που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν, πριν από πέντε χρόνια, ούτε στα πιο τολμηρά και αισιόδοξα όνειρά τους, να δουν εαυτές και εαυτούς να κάθονται σε κάποιο έδρανο του κοινοβουλίου. Ε, τώρα που στρογγυλοκάθισαν, κορόιδα είναι να το διακινδυνεύσουν; Εχουν ψηφίσει όλες οι μαινάδες και οι οργισμένοι του «αντιμνημονιακού αγώνα», το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, με τα πλέον επώδυνα «προαπαιτούμενα» και τα πλέον βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα. Σιγά που θα διακινδύνευαν να χάσουν την έδρα τους για το αν θα πάει φυλακή ο Λαφαζάνης.

Ολες οι «φωνές διαμαρτυρίας» κατέληξαν στην πλέον γραφική πράξη... αντίστασης: Στην καταγραφή του γνωστού, για τις θεατρικές επιδόσεις του, Μιχελογιαννάκη, ως «αδικαιολογήτως απόντος».

Βεβαίως δεν ήταν ο μόνος απών. Αλλά οι υπόλοιποι απουσίαζαν με την ανοχή της ηγεσίας τους. Και ήταν τόσοι αυτοί που είχαν σπεύσει να απολαύσουν ενωρίς τις διακοπές των Χριστουγέννων, από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ώστε, αν η άλλη πλευρά είχε καλύτερη οργάνωση, θα μπορούσε πράγματι να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Αλλά, δεν βαριέσαι, τα ίδια και εδώ. Και οι αντιπολιτευόμενοι «εθνοπατέρες» και «εθνομητέρες» είχαν την ίδια σπουδή επίσπευσης των διακοπών τους. Και έτσι, η πρωτοβουλία του ΚΚΕ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, δεν αξιοποιήθηκε από τους άλλους.

Ετσι θα πορευθούμε και την νέα χρονιά που έρχεται. Με το σύνδρομο της... ψαρόκολλας να κυριαρχεί. Υπό την επιβαρυντική περίπτωση του ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Κατά την όποια ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίζεται, από τους κυβερνώντες, ως εσμός πρωτογόνων, τους οποίους μπορεί κανείς να ξεγελά, προσφέροντας τους χάντρες και καθρεφτάκια, ή, επί το «αριστερότερον», γυαλιστερά «μερίσματα» και «επιδόματα».

Καλές γιορτές, λοιπόν. Με... ψαρόκολλα στην υγεία σας. Και στην επιμονή και υπομονή σας, ώσπου να έλθει η στιγμή να πληρώσει ο καθένας τα επίχειρα της κωλοτούμπας του.

Διότι δεν είμαστε ούτε ιθαγενείς, ούτε και λωτοφάγοι.

 

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER