Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 13:18

Κάπως αλλιώς τα λέγαμε άλλοτε αυτά, «σύντροφοι»

Γράφτηκε από τον
Κάπως αλλιώς τα λέγαμε άλλοτε αυτά, «σύντροφοι»

Οπως θα είδατε στα περίπτερα, η επίσημη απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Εφημερίδα των Συντακτών», πανηγυρίζει για τις μεγάλες... χειμερινές μεταγραφές, που φαίνεται ότι δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ποδοσφαιρικών Α.Ε. Παρουσιάζει, με εξάστηλο πρωτοσέλιδο, την μεγάλη μεταγραφή της κ. Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, από την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.


Και όχι μόνον αυτό. Μας προετοιμάζει και για νέες μεταγραφές. Δύο ακόμη. Του Δανέλη από το Ποτάμι και του Μεγαλομύστακα, πάλι από την Ενωση Κεντρώων.
Κρίμα στο ξύλο που φάγαμε, στα νιάτα μας, στα συλλαλητήρια του Γεωργίου Παπανδρέου, τα οποία συνέδραμε ολοψύχως η τότε Αριστερά, η ΕΔΑ, κατά της αποστασίας. Επρεπε να φτάσω σε αυτήν την ηλικία, να πάρω αναστολή από τον Χάρο, τον Αύγουστο του 2016, για να το ζήσω και αυτό. Οι «αριστεροί» του Τσίπρα να τρίβουν τα χέρια τους, υποδεχόμενοι «αποστάτες» άλλων κομμάτων.
Συμβαίνει η κ. Μεγαλοοικονόμου να έχει «εκλεγεί» βουλευτής στην περιοχή όπου ανδρώθηκα. Δηλαδή στην Β’ Πειραιώς. Εκεί όπου, ως γραμματέας τότε των «Λαμπράκηδων» Νικαίας-Κορυδαλλού,  οργάνωνα τοπικές διαδηλώσεις μαζί με τον πρόεδρο της Νεολαίας της Ενώσεως Κέντρου, τον Αντώνη Κοσμόπουλο. Μαζί τρώγαμε το ξύλο, μαζί μας «μπουζουριάζανε». Οπότε ανέτρεξα με ενδιαφέρον στα αποτελέσματα των δυο αναμετρήσεων του 2015, στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, για να δω ποιο είναι το αντίκρισμα αυτής της μεγάλης μεταγραφικής επιτυχίας σε λαϊκό έρεισμα.
Η συγκεκριμένη κυρία δεν έχει πάρει ούτε ένα σταυρό προτίμησης. Διότι απλούστατα τον Ιανουάριο δεν ήταν καν υποψήφια. Εγινε βουλευτίνα επειδή ο Βασίλης Λεβέντης την έβαλε πρώτη στο ψηφοδέλτιο της περιοχής, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, οι όποιες ως γνωστόν έγιναν με «λίστα». Χωρίς σταυρό προτίμησης. Τέτοιο «φλουρί κωνσταντινάτο» πανηγυρίζουν ότι απέκτησαν. Μια κυρία που... διορίσθηκε βουλευτής από τον αρχηγό του κόμματος, και τον πληρώνει με επίδειξη αχαριστίας.
Να θυμηθούμε ότι οι ίδιοι αυτοί, όταν διαφοροποιείται κάποιος, όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, του ζητούν να παραδίδει την έδρα του; Οτι διαλαλούσαν πώς, αν δεν το κάνει, αυτό θα είναι «ανέντιμο» και «ανήθικο»; Μα τι να τους πρωτοθυμηθείς των ανθρώπων…
Στον καιρό μας, «σύντροφοι και συντρόφισσες», αυτά τα λέγαμε αποστασία. Οπως τα λεγάτε και εσείς. Συγχαρητήρια για το... ηθικό πλεονέκτημα της «αριστερής» αποστασίας.

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER