Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 14:03

Ρίξτε κι άλλο «κάρβουνο» στους ακραίους

Γράφτηκε από τον
Ρίξτε κι άλλο «κάρβουνο» στους ακραίους

Περιμέναμε 20 άτομα στα ΕΛΤΑ της γειτονιάς, όπου από τις τέσσερις θυρίδες λειτουργούσε μόνο η μία.

Οι αντιδράσεις άρχισαν από τις φωνές «γιατί δεν βάζετε έναν ακόμη υπάλληλο να εξυπηρετηθούμε», για να καταλήξουν ως συνήθως όταν βρίσκονται πολύ Ελληνες σε ενοχλητική κατάσταση, σε μια γενικευμένη πολιτική συζήτηση. Στην οποία, ως συνήθως, κυριάρχησαν οι δύο πιο φωνακλάδες, για να προβάλουν έκαστος τη δική του «λύση» στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ένας προχωρημένης ηλικίας παίρνοντας αμπάριζα από τα συνθήματα του καραβανά κεντρικού ομιλητή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης Φραγκούλη Φράγκου, πλειοδοτούσε ως προς το πόσο «προδότες της πατρίδας» είναι οι πολιτικοί, χωρίς να κάνει εξαιρέσεις. Είτε ήταν ήδη ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής είτε παλιός ωφελημένος της δικτατορίας, για την οποία θυμόταν ότι «χάρισε τα χρέη στους φτωχούς αγρότες», πάντως κατάφερε να αποσπάσει την επιδοκιμασία δυο-τριών εκ των παρισταμένων.

Ο άλλος, ένας νεαρός, εμφανίσθηκε άριστα ενημερωμένος περί την ειδησεογραφία του τελευταίου 24ώρου. Αναπαρήγαγε όσα διαλαμβάνονταν στην προκήρυξη που είχε αναρτήσει η «αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας» στην ιστοσελίδα του Indymedia, μετά την επίθεση στη ΔΟΥ Παγκρατίου, για τον πλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας των 51 τ.μ. μιας χήρας στον Δήμο Ζωγράφου. Πλειστηριασμό που κινήθηκε από τον προϊστάμενο της εκεί ΔΟΥ για ένα χρέος 4.798 ευρώ προς την Εφορία, που προερχόταν από απλήρωτο ΕΝΦΙΑ και ΕΕΤΗΔΕ.

Το γεμάτο πάθος ξέσπασμα του εν λόγω νεαρού βρήκε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από το ακροατήριο. Βρέθηκαν αρκετοί που συμφωνούσαν ότι μόνη ελπίδα των απελπισμένων είναι «τα παιδιά του Ρουβίκωνα». Οτι «μόνο με τέτοιες δυναμικές ενέργειες» (στην προκήρυξη αναφερόταν πως θα χτυπηθούν όλοι όσοι επιδεικνύουν ζήλο κινώντας διαδικασίες πλειστηριασμών), μπορεί «να γίνει κάτι». Και προθύμως συμφωνούσαν με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση αυτή αφήνει τα «κοράκια» ελεύθερα να κατάσχουν το «σπιτάκι του φτωχού για λίγα χιλιάρικα οφειλής, όταν μια εκατοντάδα πάμπλουτων χρωστά πάνω από 80 δισεκατομμύρια, αλλά κανείς δεν τους πειράζει».

Με τον ευτελισμό του όρου «Αριστερά» από αυτή την κυβέρνηση από τη μία πλευρά, αλλά και με την μη ξεκάθαρη στάση στο Σκοπιανό από την επίσημη «Κεντροδεξιά» από την άλλη, το αποτέλεσμα θα είναι να προσβλέπουν οι παραζαλισμένοι από τα κτυπήματα της κρίσης πολίτες, στη… σωτηρία από τα πιο ακραία στοιχεία. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες του Κοινοβουλίου.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER