Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 14:30

Είμαστε «εκεί στη Β’ εθνική μαζί με τον…»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Είμαστε «εκεί στη Β’ εθνική μαζί με τον…»

 

Την ώρα που η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να προβάλουν το δικό της αφήγημα επιτυχίας (success story), έρχεται ένας ακόμη δείκτης, από αυτούς που αποδέχονται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, να μας προσγειώσει αποτόμως.

Πρόκειται για τον δείκτη παγκόσμιας… μιζέριας που καταρτίζει κάθε χρόνο το διεθνές οικονομικό πρακτορείο Bloomberg: τον Misery Index. Οπου η ελληνική οικονομία «αναβαθμίζεται» επί τα χείρω. Δηλαδή «ανεβαίνει», ως προς τις προοπτικές του 2018, κατά μια θέση στην κλίμακα μιζέριας!

Από την 6η θέση, που βρισκόμασταν την προηγούμενη χρονιά, φέτος «κατακτήσαμε» την 5η θέση στην κατάταξη με τις πιο μίζερες οικονομίες. «Πετύχαμε» δηλαδή να εκτοπίσουμε την Ουκρανία και να ανέβουμε στην πεντάδα, της οποίας ηγείται η Βενεζουέλα: χώρα πρότυπο για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ - και έπονται  η Νότια Αφρική, η Αργεντινή και η Αίγυπτος.

Αν αυτό σας παρηγορεί, στην 5η θέση έχουμε και συγκάτοικο: την γείτονα και σύμμαχο Τουρκία. Οπου οι αλλοτινές επιτυχίες του «σουλτάνου» Ερντογαν έχουν γυρίσει «τούμπα». Γεγονός που εξηγεί και την ανάγκη του να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της χωράς του. Καταφεύγοντας  στις προκλήσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ και στους «τσαμπουκάδες» κατά των Κούρδων της Συρίας.

Για να είμαστε δίκαιοι, για την κατάταξη της χωράς μας στον κατάλογο των εθνικών οικονομιών με τις πιο μίζερες προοπτικές, ασφαλώς και δεν ευθύνεται μόνον η σημερινή κυβέρνηση. Εχουν βάλει το χεράκι τους και πολλές προηγούμενες. Αλλά να μη μας προκαλούν κιόλας αυτοί που σήμερα έχουν την εξουσία, προσπαθώντας να μας δείξουν την ίδια τα ζωή μας μέσα από… μαγικούς καθρέπτες, με τελείως παραποιημένες εικόνες. Λες και δεν γνωρίζει ο καθένας από μας αν η ζωή του έχει γίνει πράγματι καλύτερη ή χειρότερη. 

Κατά τούτο, οι σημερινοί εξουσιαστές μας κάνουν ό,τι ακριβώς κάνει και ο Ερντογαν. Ενώ η χώρα βρίσκεται «εκεί, στη β' εθνική», μαζί με τον... Μαδούρο, λόγω της κατάστασης ως προς την άνοδο του κόστους διαβίωσης και το ύψος της ανεργίας, προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή μας αλλού. Στο πράγματι υπαρκτό και πράγματι τεράστιο σκάνδαλο των φαρμάκων, το οποίο επιχειρούν με λαθροχειρίες να το στρέψουν σε πολιτικό.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER