Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 13:25

Βάζουν χέρι και στο ΑΣΕΠ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βάζουν χέρι και στο ΑΣΕΠ

 

 

Ο τόπος έχει ανάγκη από εθνική συμφιλίωση. Από ομοψυχία. Αλλά οι κυβερνώντες, επειδή «δεν τους βγαίνουν τα κουκιά» από τις δημοσκοπήσεις, επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος με τακτική πολώσεως της πολιτικής ζωής. Με τη δημιουργία κλίματος διχασμού.

Οταν πράγματι «για πρώτη φορά» ανέλαβε την εξουσία μια κυβέρνηση με αριστερό ιδεολογικό προσανατολισμό, το 1981, ο πρωθυπουργός εκείνης της κυβέρνησης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, επέδειξε αρετές ηγέτη που διαθέτει πολιτική γενναιότητα. Και κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε και εμβάθυνε την πολιτική της «εθνικής συμφιλίωσης». Την οποία ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ.  Αν ο Αλέξης Τσίπρας διέθετε ανάλογη πολιτική γενναιότητα, θα μπορούσε, παρά τις καλούμπες του -μήπως και ο Ανδρέας δεν αναγκάστηκε να κάνει αρκετές;- να αναδεχθεί πράγματι σε ηγέτη. Αλλά προτιμά να φέρεται ως σκληρός κομματάρχης.

Ας θυμηθούμε δυο από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ, που άλλαξαν σημαντικότατα τη σχέση των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση. Η πρώτη ήταν ο νόμος του αείμνηστου Σάκη Πεπονή για την καθιέρωση του ΑΣΕΠ, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου. Και η δεύτερη ήταν η δημιουργία, από τον Σταύρο Μπένο, των «Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών», επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.

Τώρα, στα πλαίσια εξυπηρέτησης των κομματικών μικροσυμφερόντων, επιχειρούν να ξηλώσουν, με διάφορα τερτίπια, και την μεγάλη κατάκτηση του ΑΣΕΠ. Δείτε τι γίνεται με τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Ολως τυχαίως και κατά... σύμπτωση, στις περιφέρειες από όπου κατάγονται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (Ρέθυμνο) και ο αναπληρωτής του Παύλος Πολάκης (Χανιά), αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της Κρήτης και της πρωτεύουσας, όπου βεβαίως υπάρχουν πολλοί συντοπίτες τους, συμβαίνει τούτο το εκπληκτικό: Τα ίδια άτομα, γιατροί και νοσηλευτές, να έχουν «πετύχει» και να προσλαμβάνονται σε 3 έως και 5 διαφορετικά ΤΟΜΥ.

Λεπτομέρεια: Υποτίθεται ότι αποκλείεται, κατά την προκήρυξη, όποιος δεν έχει εντοπιότητα στο ΤΟΜΥ που ζητά να υπηρετήσει. Τώρα, πώς κάποιοι έχουν τόσες πολλαπλές... εντοπιότητες, αυτό είναι θέμα προς αξιολόγηση που ασφαλώς, κάποια στιγμή, θα πρέπει να ερευνηθεί δικαστικώς. Οπως και το πώς γίνεται κάποιος που εμφανίζεται επιτυχών στην αρχική αξιολόγηση, να «πετάγεται έξω» με διάφορες «ερμηνείες» στην δεύτερη.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτε όρθιο.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER