Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 13:25

Αλλα… θέματα ν’ αγαπιόμαστε

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλλα… θέματα ν’ αγαπιόμαστε

 

Οχι, δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, σε καθημερινή βάση, με την υπόθεση Novartis και την πολιτική της διάσταση, όσο δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, θα περιμένω να δω πού θα καταλήξει. Διότι, αν μείνουμε όλοι κολλημένοι να παρακολουθούμε την παράσταση που στήνουν οι Τσίπρας-Καμμένος, στην προσπάθειά τους να βγουν από τις δικές τους κομματικές δυσκολίες, θα μας διαφεύγουν τα ουσιώδη. Αυτά που αφορούν στα κτυπήματα που καταπίνουν, το ένα μετά το άλλο, τα συνεταιράκια της εξουσίας και τα οποία αφορούν τα ίδια τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνισμού.

Ενώ εμείς παρακολουθούμε το κακοστημένο πολιτικό θέατρο στο Κοινοβούλιο, η Τουρκία παγιώνει την επιβολή της ισχύος της σε πολλά μέτωπα.

Στα Ιμια έχει ήδη καταλυθεί κάθε έννοια ελληνικής κυριαρχίας. Εχει επιβληθεί εν τοις πράγμασι η τουρκική. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον εξευτελισμό του «στρατάρχη» Καμμένου, όταν νόμιζε πως θα μπορούσε να πατήσει στα Ιμια και αναγκάσθηκε να φύγει κυνηγημένος από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, ούτε μόνο στον εμβολισμό της ακταιωρού «Γαύδος». Αλλά σε αυτό που έχει επιβληθεί ως καθημερινή πρακτική και το οποίο περιγράφει με σαφήνεια ο πρόεδρος της Ενωσης Αλιέων Καλύμνου Κώστας Σαρούκος: «Φέτος δεν μπορέσαμε να φτάσουμε καθόλου στο σημείο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να βγάλουμε το ψωμί μας. Ερχονται οι Τούρκοι, μας διώχνουν και μετά καταφθάνουν τα τουρκικά καΐκια, που αλωνίζουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με την προστασία του τουρκικού Λιμενικού».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία επιβάλλει τη θέλησή της και στην Κύπρο, αναγκάζοντας την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ να διακόψει τις έρευνές της για φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 3» της κυπριακής ΑΟΖ, με την παρουσία των πολεμικών της και με την έκδοση νέας NAVTEX που επεκτείνει την ήδη ισχύουσα έως τα μέσα Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, η τουρκική στρατιωτική μηχανή κάνει αισθητή με δυναμικό τρόπο την παρουσία της και στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, με δύο τουρκικές ακταιωρούς, ένα ελικόπτερο και ένα ελικοφόρο αεροσκάφος να επιχειρούν ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας, να παρεμποδίσουν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού να περισυλλέξει λαθρομετανάστες που κινδύνευαν. Λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό Τούρκου διακινητή.

Αλλά ποιος ασχολείται με αυτά;

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER