Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 11:31

Φταίνε μόνο τα... ποδάρια, όχι η κεφαλή

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Φταίνε μόνο τα... ποδάρια, όχι η κεφαλή

Πολίτες ηρεμήστε. Κοιμηθείτε ήσυχοι. Ο υπεύθυνος για την «Προστασία του Πολίτη», στρατηγός Νίκος Τόσκας, έκανε τη μεγάλη διαπίστωση: Οτι οι αστυνομικοί κάπου... κρύβονται.

Οτι αποφεύγουν να έλθουν αντιμέτωποι με τους αναρχικούς του Ρουβίκωνα και των άλλων «συλλογικοτήτων», προς τις όποιες ο κ. Τόσκας είχε απευθύνει και πρόσκληση για διάλογο. Και δεσμεύεται να τους... ξετρυπώσει. Αλλά και κάτι περισσότερο: Αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, είναι έτοιμος να αναλάβει ο ίδιος ρόλο «επιχειρησιακό». Ισως και να τον δούμε στους δρόμους, να κάνει περιπολία αυτοπροσώπως.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πράγματι αστυνομικοί που «κρύβονται», για να τους «ξετρυπώσει» ο κ. Τόσκας. Αλλά και να υπάρχουν, σίγουρα το κίνητρό τους δεν είναι η πολιτική υπονόμευση του έργου αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργού. Προφανώς θα πρόκειται για ανθρώπους που πήραν ένα μήνυμα από τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον εσμό των αμέτρητων οργανώσεων «αντιεξουσιαστών». Και προσαρμόζονται σε όσα διδάσκονται άνωθεν.

Οταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διέταξε τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην φρουρά του Κοινοβουλίου να αφήσουν αμέσως ελεύθερους τους δυναμικούς «μαχητές» του Ρουβίκωνα, που τους είχαν συλλάβει κατά την εισβολή τους στον «ναό της Δημοκρατίας», είχαμε, και εγώ από τη στήλη αυτή και πολλοί άλλοι, προειδοποιήσει περί του κινδύνου να εκλάβουν οι απλοί αστυνομικοί αυτό το μήνυμα. Οτι η κυβέρνηση τους ζητεί να επιδείξουν ανοχή απέναντι στους «μπαχαλάκηδες». Οτι εκπέμπει, με τον δικό της, αρκετά εύγλωττο τρόπο, μια «αριστερή» εκδοχή του ευαγγελικού «άφετε τα παιδία ελθείν προς με». Σε απλή μετάφραση, αφήστε τα «παιδιά» να κάνουν τη... δουλειά τους.   

Οταν οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν και η πολιτική ηγεσία διατάζει την απελευθέρωση των συλληφθέντων, ε, πάει πολύ να κατηγορεί για ολιγωρία τους αστυνομικούς που ακολουθούν πιστά το δικό της πνεύμα. Ενα πνεύμα όχι απλώς ανοχής, αλλά σχεδόν περίεργης επίδειξης στοργής προς διάφορες «συλλογικότητες», τις όποιες άλλωστε έχει πολιτικώς νομιμοποιήσει ο ίδιος ο κ. Τόσκας, όταν κάλεσε τους εκπροσώπους τους να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.

Αντί να κατηγορείτε τα... ποδάρια της Αστυνομίας, δείτε καλύτερα τις ευθύνες της κεφαλής. Από την οποία εκπέμπονται τα μηνύματα για τον τρόπο αντιμετώπισης όλων αυτών που καίνε, σπάνε, καταστρέφουν, τραυματίζουν, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα. 

 Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER