Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 13:14

Για καλοθρεμμένα αγριογούρουνα… πάμε στα γήπεδα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Για καλοθρεμμένα αγριογούρουνα… πάμε στα γήπεδα

Αμάν πια, αυτή η υποκρισία των καθωσπρέπει και των διεθνών μέσων ενημέρωσης, που κάνουν μεγάλο θέμα την εισβολή του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ με το κουμπούρι του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, κατά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Πού είναι το παράξενο; Ο άνθρωπος, όπως μας ενημερώνουν «κύκλοι του ΠΑΟΚ» έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Αρα, αφού είναι νόμιμη η κατοχή του όπλου του, γιατί να το αφήσει στο σπίτι, με κίνδυνο να προκληθεί κανένα ατύχημα, αν πάει να το περιεργασθεί κάποιος από το υπηρετικό προσωπικό του; Αλλωστε, εν Ελλάδι, ό,τι είναι «νόμιμο» είναι αυτόχρημα και «ηθικό». 

Δημιουργείται έτσι ένα κεκτημένο το οποίο θα βοηθήσει πολλούς συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν αδυναμία στο κυνήγι αλλά είναι και «οπαδοί» ομάδων. Διότι, ως τώρα, πολλοί από αυτούς έχαναν κάποιον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας, όταν είχαν βγει για κυνήγι αγριογούρουνων ή αγριόπαπιας. Και δεν προλάβαιναν να γυρίσουν εγκαίρως στο σπίτι τους, να αλλάξουν, να αφήσουν τις καραμπίνες τους, να φορέσουν το περιτραχήλιο ή περιλαίμιό τους (νεοελληνιστί κασκόλ) με τα χρώματα της ομάδας τους και να πάνε στο γήπεδο. Ενώ τώρα μπορεί ο καθένας, εφόσον έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας, να μπαίνει στο γήπεδο με το περιστροφάκι του, την απλή ή την επαναληπτική καραμπίνα του, το αεροβόλο του και ό,τι άλλο διαθέτει στο οπλοστάσιό του.
Υποθέτω ότι, για λόγους ισονομίας, ώστε να μην αδικούνται οι οπαδοί των ομάδων υδατοσφαίρισης, στη δική τους περίπτωση θα είναι δίκαιο να πηγαίνουν στα κολυμβητήρια με τα ψαροντούφεκά τους. Διότι είναι οικολογικώς ανορθόδοξο να κυνηγάς έναν διαιτητή σε κολυμβητήριο με καραμπίνα κυνηγού, αντί για ψαροντούφεκο.
Εκτός όμως των κυνηγών και των ψαροντουφεκάδων, χάριτας προς τον κ. Σαββίδη οφείλουν και η κυβέρνηση και προσωπικώς ο πρωθυπουργός. Διότι η εισβολή στο γήπεδο του νέου εθνικού μας αγοραστή κρατικών και ημικρατικών επιχειρήσεων και ιδιοκτήτη κυβερνητικών λιβανιστηριών, εντύπων τε και ηλεκτρονικών, δεν έγινε προς ίδιον όφελος. Ο άνθρωπος ενδιαφέρεται απλώς να μην διαψευσθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιερχόμενος τα περίπτερα της ΔΕΘ είχε προφητεύσει: «Το μόνο που έμεινε, είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα!». Ηγουν, ο άνθρωπος είχε ευγενές κίνητρο και πρωτίστως πολιτικό. Πώς λοιπόν να τον τιμωρήσει κανείς, χωρίς να χαρακτηρισθεί ως αχάριστος;
Διό και μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις καταλήγουν στις ορθές αποφάσεις.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER