Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 14:14

Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς… σαββιδίζομεν

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς… σαββιδίζομεν

Αν θέλουμε να αντιληφθούμε γιατί η Τουρκία του Ερντογάν μεγιστοποίησε, στη συγκεκριμένη συγκυρία, ένα «σύνηθες περιστατικό» στη μεθοριακή περιοχή του Εβρου, καλό είναι να πάρουμε για λίγο τα μάτια μας από τα κυβερνητικά παιχνίδια για το πώς θα πέσει στα μαλακά ο Σαββίδης.

Και να διαβάσουμε ένα κείμενο που, δυστυχώς δεν το χωρά ολόκληρο η στήλη. Είναι ένα κείμενο της Τουρκάλας δημοσιογράφου Ουζάι Μπουλούτ, που ζει τώρα στις ΗΠΑ, για τις πραγματικές βλέψεις της Τουρκίας επί των ελληνικών νησιών. Το οποίο, για πάντα ενδιαφερόμενο, δημοσιεύει σε μεγαλύτερη έκταση η ιστοσελίδα «Protagon». Από το κείμενο αυτό αναδημοσιεύω μικρό απόσπασμα, ανήμερα της απειλής του Ερντογάν ότι «ως το βράδυ» θα έχει καταλάβει το Αφρίν στη Συρία, όπου ο «σουλτάνος» της Αγκυρας κάνει τη μεγάλη γενική δοκιμή της δυνατότητάς του να εισβάλει σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνει εδάφη τους. Μια δοκιμή που πρέπει κανείς να την συνδυάσει με τις ασκήσεις επίδειξης ισχύος, άνευ πυρών για την ώρα, στον χώρο της κυπριακής ΑΟΖ. Αλλά ακόμη και με τη μεγιστοποίηση ενός λάθους δύο Ελλήνων στρατιωτικών:

«Δεδομένου ότι η Τουρκία εισέβαλε βίαια στην Κύπρο το 1974, οι σημερινές απειλές κατά της Ελλάδας και από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος στην Τουρκία, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη Δύση […] Τα σύνορά της είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια επίθεση κατά της Ελλάδας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως επίθεση κατά της Δύσης. Ηρθε η ώρα για τη Δύση να ορθώσει το ανάστημά της στην Αγκυρα».
«Εάν υπάρχει κάτι για οποίο συμφωνούν απόλυτα το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης, είναι η πεποίθηση ότι κάποια από τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν κατεχόμενα τουρκικά εδάφη τα οποία πρέπει να ανακτηθούν. Τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου έχουν απειλήσει ακόμα και με εισβολή στο Αιγαίο, ενώ τα δύο κόμματα ανταγωνίζονται για το ποιο θα αναδειχτεί ως το πιο αποφασισμένο και πατριωτικό αλλά και τολμηρό, ώστε από τα λόγια να περάσει στην πράξη».
Ας ελπίσουμε ότι η πολιτική μας ηγεσία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχουν επίγνωση της καταστάσεως, αντιλαμβάνονται την τουρκική στρατηγική και είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν.
Εμένα μου λες…

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER