Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 17:34

Ο «σουλτάνος» αφρίζει, εμείς τον διχασμό μας

Γράφτηκε από τον
Ο «σουλτάνος» αφρίζει, εμείς  τον διχασμό μας

Εχω σοβαρό πρόβλημα. Δεν ξέρω ποιον να επικαλεσθώ, μπας και «φωτίσει» την κυβέρνησή μας να αντιληφθεί ποιες «καυτές πατάτες» έχει να διαχειρισθεί, ώστε να πάψει να ενασχολείται με την παραγωγή μικροκομματικής πολιτικής και να στρέψει την προσοχή της προς ανατολάς. Να επικαλεσθώ τον «θεό της Ελλάδος» είναι μάλλον μάταιο, έναντι κάποιων που τόσον επιδεικτικώς περιφέρουν την αθεΐα τους κατά τις ορκωμοσίες τους.

Να επικαλεσθώ τον Κάρολο Μαρξ, φοβάμαι ότι δεν θα έχει διάθεση να ασχοληθεί με «ιμιτασιόν» υποπροϊόντα των θεωριών του.
Το τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ή παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται, τι επαπειλείται. Πού το πάει ο «σουλτάνος» της Αγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο οποίος, μετά τη νίκη του επί των Κούρδων μαχητών στο Αφρίν, εμφανίζεται να αφρίζει σαν λυσσασμένος σκύλος. Μεθυσμένος από την επιτυχία του ονειρεύεται μια νέα ισλαμική οθωμανική αυτοκρατορία. Κτίζοντας συμμαχίες με τα πιο αντιδραστικά στοιχεία του ισλαμικού κόσμου, όπως κάνει στη Συρία με τους «αντάρτες», τους ορκισμένους ισλαμιστές που πολεμούν το καθεστώς Ασαντ και οι οποίοι τον βοήθησαν αποφασιστικώς στην πολιορκία του Αφρίν, εισπράττοντας τώρα το μερίδιό τους στις λεηλασίες και τις σφαγές.
Το τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ή παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται, πόσο αληθινά είναι αυτά που έγραψε η Τουρκάλα δημοσιογράφος Ουζάι Μπουλούτ, που ζει τώρα στις ΗΠΑ, για τις πραγματικές βλέψεις της Τουρκίας επί των ελληνικών νησιών, σε ένα κείμενό της, αποσπάσματα του οποίου παρουσιάσαμε στη στήλη την προηγούμενη εβδομάδα. Και συνεχίζουν να πορεύονται ως αν η επεκτασιμότητα της Τουρκίας να είναι… μακρινή υπόθεση, να αφορά μόνο τους Κούρδους και την Συρία.
Αν έδιναν σημασία σε τέτοια μηνύματα, αν είχαν προ οφθαλμών, πρωτίστως, το εθνικό συμφέρον, θα φρόντιζαν αντί διαιρέσεων στο όνομα κομματικών συμφερόντων, να κτίσουν την αναγκαία εθνική ενότητα. Αντ’ αυτού κάνουν ό,τι μπορούν για να καλλιεργήσουν κλίμα εθνικού διχασμού, μη έχοντες διδαχτεί από την ιστορία μας. Για την οποία θα ακούσουμε τις συνήθεις ωραιολογίες κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ξεχνώντας ότι η Επανάσταση είχε ήδη χαθεί, ιδίως μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, εξ αιτίας του εμφυλίου σπαραγμού και ότι η απελευθέρωση της Ελλάδας θα είχε απομακρυνθεί ως προοπτική, για πολλά ακόμη χρόνια, αν δεν γινόταν η Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER