Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 13:43

Απαξιώθηκε το έργο στον ποταμό Αρι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απαξιώθηκε το έργο στον ποταμό Αρι

Του Νίκου Χριστόπουλου

Τοπικού συμβούλου “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”

 

Μόλις ένα εξάμηνο στάθηκε αρκετό για να απαξιωθεί από τη δημοτική αρχή το έργο ανάπλασης της ανατολικής όχθης στον ποταμό Αρι, πλησίον του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου των Ακοβιτίκων.

Είχαν πραγματοποιηθεί και εγκαίνια -μετά βαΐων και κλάδων- από τον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα, που είχε αφιερώσει το έργο στις επόμενες γενιές και καλλιέργησε στους πολίτες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροχώματος τις προσδοκίες για ανάδειξη και προστασία μιας ξεχωριστής περιοχής της Καλαμάτας.

Είναι αποκαρδιωτική η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας από τη δημοτική αρχή για μια παρέμβαση, έστω με αργοπορία δέκα χρόνων, που ανέδειξαν και απαίτησαν οι πολίτες. Παραμένει μια τριτοκοσμική κατάσταση με ένα εργοτάξιο που σκουριάζει και σωρούς αδρανών υλικών στοιχισμένους  πλάι στο Ιερό του Ποσειδώνος.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι επιπόλαιη η ανορθόδοξη τακτική των αποσπασματικών παρεμβάσεων, ιδιαίτερα όταν αποσκοπούν σε συλλογή ψήφων. Αποτελεί δυσφήμηση για μια πόλη που διαθέτει ένα οικοσύστημα κόσμημα και σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο και προσφάτως διεκδίκησε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER